Петър Илиев не си признава, искали да уязвят не него, а "Има такъв народ" с обвинението в плагиатство

Петър Илиев обяви в Туитър, че не приема решението на Етичната комисия към СУ „Св. Климент Охридски“. Той продължава да твърди, че не е плагиатствал от труда на доц. Наталия Киселова. Според него становището на комисията нарушавало Правилника на университета и поне два закона.

„Видно е, че комисията се е водила от политически съображения, за да ме засегне лично, а оттам и да уязви партия „Има такъв народ“, от която бях издигнат“, заяви Петър Илиев. Той уточни, че в комисията на ключова позиция имало човек, който бил учредител и кандидат за депутат от ПП "Да, България". "Доколко това е повлияло на решението, оставям на вашата преценка!", каза Петър Илиев. В отделен пост той заявява:"Оруеловата "1984" се е пренесла през 2021 г. в Храма на науката, като инструмент за отстраняване на неудобни учени и преподаватели. Дали политическата и "чрезвичайна" целесъобразност не е започнала по болшевишко-комисарски начин да господства над върховенството на закона?".

Припомняме, че днес и лидерът на "Има такъв народ" - шоуменът Слави Трифонов, даде на заден и обясни, че те не можели да кажат дали Илиев е плагиатствал или пък не, защото не били специалисти, а и въпросният казус се бил случил преди създаването на ИТН.

Подобни статии