Пикантни яйца по рецепта на Ути Бъчваров

Колко начина за приготвяне на яйца знаете? Обзалагаме се, че при избрлояването ще пропуснете начина, по който ще ви ги предложим сега. Рецептата е на Ути Бъчваров.

Пикантни яйца

Продукти:

7 яйца

2 глави лук

5 скилидки чесън

3 червени чушки

400 г домати на кубчета от консерва

150-200 г сирене

1/2 кофичка кисело мляко

1 връзка магданоз

1 щипка червен пипер

черен пипер на вкус

3 с.л. олио

по 1 щипка захар и сол 

Приготвяне:

В тиган с олио запържете наситнен чесън. Добавете домати, щипка захар и червен пипер. Нарежете червени чушки и лук на по-едро и ги запържете. След това добавете към тях чесъна с доматите. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците заедно с кисело мляко. Изсипете ги в тигана със зеленчуците. Добавете натрошено сирене, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте мишмаша и внимателно сложете в него целите жълтъци. Поръсете с наситнен магданоз. Покрийте тигана с чиния и оставете да станат готови зеленчуците и жълтъците.

Още на bnt.bg

Подобни статии

  • Родопски клин с ориз и сирене

    Родопски клин с ориз и сирене

    Събота. Колебаете се между мекици и панирани филийки за семейството. Предлагаме ви нещо по-нетрадиционно. Ако не сте пробвали роподския клин, точно сега е времето да се опитате да го направите. Приготвянето на тази баница с ориз и сирене отнема по-малко от час, а пробвате ли я, със сигурност ще стане неизменна част от домашната ви трапеза. Върви за делник и празник. Предлагаме ви рецепта, която да следвате.

    83
  • Кралицата на домашния дюнер Лидия Петкова влезе в MasterChef

    Кралицата на домашния дюнер Лидия Петкова влезе в MasterChef

    Кралицата на домашния дюнер влезе в новия сезон на MasterChef след оспорвана битка. Преди да спечели място в шоуто, бесарабската българка Лидия Петкова се прочу в социалните мрежи със своя версия на пикантния арабски сандвич.

    338