Напрежението в "Росенец" ескалира, има арести

Замерят кмета на Бургас с бутилки вода

Кметът на Бургас Димитър Николов отнесе по себе си бутилки с вода при пристигането си в "Росенец". Николов дойде на мястото на демонстрациите, огранизирани от Христо Иванов, за да разбере защо полицията не ги допуска до плажа. Въпреки това градоначалникът бе посрещнат агресивно и с освирквания.

Инициаторът на демонстранциите Христо Иванов също се върна мястото, въпреки че зовеше за преместване на протеста му пред общината на Бургас. Стигна се и до сблъсъци на хората от "Да, България" с полицията.

Протестиращите, които уж искаха просто да плажуват свободно, се опитаха да пробият кордона на жандармерията.

Първият протест, който беше заявен, е на Христо Иванов.След това в ОДМВР и в министерството е входирано заявление за втори, доколкото разбрах, от лидера на ДПС. Около нас има приблизително 4000 - 5000 привърженици на Движението и повече от 500 привърженици на протеста на г-н Иванов”, заяви градоначалникът.

Николов посочи, че сутринта е поискал 30-те души на кордона да бъдат пропуснати. „Според мен тези малко хора не пречеха”, допълни кметът на Бургас.

Желаещите да стигнат до пясъчната ивица събориха представители на жандармерията и се опитаха да пробият кордона. С линейка бяха откарани служител на жандармерията и протестираща.

Подобни статии

 • Мая Манолова предаде на Бойко Рашков доказателства за подслушване

  Мая Манолова предаде на Бойко Рашков доказателства за подслушване

  Лидерът на гражданската платформа „Изправи се. БГ“ Мая Манолова предаде на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков документи, които по думите ѝ свидетелстват за подслушване със специални разузнавателни средства на офиса и на активисти на организацията, съобщи БНР.

  86
 • Убиецът Джок Полфрийман: Парите са по-важни от всичко

  Убиецът Джок Полфрийман: Парите са по-важни от всичко

  "Семейство Монови трябва да реши или да вземе парите и да спре да лъже, че не съм им плащал, или да не взима парите. Но мисля, че всички знаем, че парите са по-важни от всичко". С този пост във Фейсбук отбеляза "победата" си убиецът Джок Полфрийман.

  211
 • Нередовна пътничка захапа контрольорка в София, последваха взаимни обвинения

  Нередовна пътничка захапа контрольорка в София, последваха взаимни обвинения

  Клип с агресия на автобусна спирка в София бе показан по Нова телевизия. Негов автор е Пламен Самуилов, който минавал оттам и видял как контрольорка бута нередовна пътничка в опит да я задържи, докато пристигне полицията. Жената призовава свидетеля да я снима и да пусне клипа в интернет, а той го изпраща на Нова телевизия, откъдето веднага реагират. На видеото се вижда как контрольорката я е затиснала, а пътничката, която се опитва да се измъкне от хватката. Ухапаната контрольорка пък възнамерява да си потърси правата в съда.

  207