Пипнаха 50 нелегални мигранти в Бургаско

Близо 50 мигранти хванаха граничните полицаи в рамките на вчерашния ден в Бургас и в Ивайловград. При първия случаи гранични полицаи от РДГП – Бургас задържаха автомобил с неистински табели, превозващ 22 незаконни имигранти.

На 20.07.2021 г. при специализирана полицейска операция, служители на ГПУ-Царево спрели за проверка близо до Китен автомобил „Фолксваген Транспортер“ с неистински регистрационни табели и лого на банкова институция, управляван от български гражданин. Неистинските табели дублират реално съществуващи, които са собственост на същата банкова институция. При извършената проверка в товарния отсек на микробуса граничните полицаи установили 22 незаконни имигранти без документи за самоличност - 13 мъже, 8 жени и 1 дете, по техни данни граждани на Сирия и Ирак. Установено е, че автомобилът не е собственост на банковата институция, а на частно лице. Като съпричастен към случая е установен и задържан и лек автомобил „Ауди“, управляван от друг български гражданин близо до фолксвагена. Водачите на двата автомобила са задържани в ГПУ- Царево. Образувано е досъдебно производство по чл.281 от НК за каналджийство. На двамата шофьори е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа с прокурорско разпореждане, те ще бъдат приведени в следствения арест в Бургас. Незаконните мигранти ще бъдат настанени в СДНВЧ гр. Любимец. Работата по случая продължава.

Служители от ГПУ-Ивайловград задържаха 24 незаконни имигранти в същия ден. Граничните полицаи спрели за проверка в района на село Планинец, общ. Ивайловград, товарен автомобил „Форд Транзит“ с водач 24-годишен мъж от Софийска област. При извършване на проверката в каросерията на камиона са установени 24 незаконни имигранти ( 20 пълнолетни и 4 непълнолетни) , без документи за самоличност, по техни данни афганистански граждани. Уведомена е районната прокуратура. Шофьорът и нелегалните пътници са задържани, образувани са бързи производства по описа на ГПУ Ивайловград.

Подобни статии