"Пирогов" потвърди, че лекува седем пациенти от изгорелия автобус, вероятно утре изписват един от тях

От "Пирогов" потвърдиха, че при тях от самото начало са приети седем, а не осем пациенти от изгорелия автобус, в който загинаха 44 граждани на Северна Македония. Утре изписват един от пострадалите при катастрофата на автомагистрала „Струма“. Това съобщи за БНР негов роднина. От лечебното заведение не потвърждават информацията.

Ебиб е малкото име на пациента, който трябвало да бъде изписан днес. Брат му Кемал е дошъл да го прибере, но се оказва, че вероятно това ще стане утре. Кемал съобщи пред националното радио, че се е видял с брат си, който е в добро състояние и трябва да бъде изписан утре.

Информацията, която има Кемал, е, че утре ще бъдат изписани още двама пациенти. Мъжът още не знае как ще бъдат транспортирани до Северна Македония.

„Наши медии пишат, че ще стане с македонски линейки“, заяви пред БНР Кемал.
Тази сутрин от „Пирогов“ коментираха слуха за осми спасен човек, като заявиха, че на 23 ноември, при тях са постъпили седем граждани, каквато е и официалната информация. Кемал също е чул тази информация, но според него е само слух. „Доколко е вярно, не знам“, коментира Кемал. Към днешна дата информацията за пострадалите е, че са в добро състояние. 

„В тази ситуация не ми трябва никаква помощ. Много съм доволен от вашата страна, от българската страна“, коментира още пред БНР роднината на ранения мъж.

Подобни статии