Пироговци местят протеста си пред президентството

Снимка: БНР На протеста на пироговци има и граждани, които не са лекари.

За пети ден медиците от "Пирогов" се събраха на протест пред лечебното заведение заради отстраняването на директора на болницата проф. Асен Балтов и обвиненията към болницата за финансови злоупотреби. Протестът започна в 8 ч. с аплодисменти и плакати с надпис "Пирогов не е системен проблем", съобщи БНТ.

Лекарите заявиха, че няма да блокират движението по бул. "Цар Борис III", защото не искат да пречат на столичани, а и защото утре от 18 до 20 ч. ще преместят протеста пред президентството.

Причината е, че президентът е назначил министъра на здравеопазването и той носи отговорността, обясниха лекарите. "Няма да спрем, бъдете убедени в това, защото всички колеги и всички медицински работници са безкрайно обидени от реакциите на здравния министър", каза д-р Дияна Димитрова, началник на Мултипрофилно спешно отделение.

"Не може да се позволи срещу най-голямата спешна болница да се изсипват такива неверни неща, които ние не сме направили, и затова трябва да бъдем чути, и затова ще бъдем пред президентството, дано президентът този път ние чуе", обяви и Зинаида Николова, старша медицинска сестра на Отделение по педиатрия.

Подобни статии