Писателят Дан Браун се разбра с бившата си съпруга да прекратят съдебно дело за изневери

Писателят Дан Браун се споразумя с бившата си съпруга да прекратят съдебно дело, в което тя го обвинява, че е водил "таен живот" с няколко изневери, съобщи Асошиейтед прес.

Двамата са постигнали доброволно споразумение и молят да бъде зачетено правото им на лично пространство. Подробности за споразумението не бяха съобщени.

Блайт Браун заведе дело срещу бившия си съпруг миналата година. В съдебните документи тя определи поведението му като "незаконно и нечувано". Тя го обвини, че е отклонявал средства за подаръци на неназована треньорка по езда. Освен това заяви, че е вдъхновила голяма част от произведенията му, включително "Шифърът на Леонардо". Блайт обвини също писателя, че е скрил много бъдещи проекти за милиони от нея, сред които телевизионен сериал и детска книга.

Навремето Дан Браун каза, че е изумен от обвиненията и в тях няма никаква истина. Той подчерта, че след развода Блайт получава половината от състоянието им.

Дан и Блайт Браун се разведоха през 2019 г. след 21-годишен семеен живот.

Бестселърът "Шифърът на Леонардо" разгневи духовенството. На процес срещу издателя през 2006 г. беше казано, че Блайт Браун е участвала активно в проучванията за историческата част. Двама автори заведоха дело в Лондон с претенции, че Браун е "използвал строежа" на книгата им, но не постигнаха успех.

Подобни статии