Питат Интерпол за преследвача на Емануела

Фолкпевицата на разпит в съда на 8 април

Алекс Воуг

Адвокатите на фолкпевицата Емануела се допитват до колеги дали има възможност преследвачът й Алекс Воуг да бъде обявен за издирване от Интерпол.

Това обявиха самите те след вчерашното заседание на Районен съд – Разлог, който гледа за 6-и път делото за системно следене на фена на звездата.

Обвиняемият по чл.144, ал.1 от НК отново не се е явил в съдебната зала, въпреки че след миналото пето съдебно заседание беше обявен за общонационално издирване. Днес не се яви и негов адвокат и Районният съд назначи на обвиняемия служебен защитник. Следващото шесто заседание по делото е насрочено за 8.04.2021 г. от 9:00 часа, като за заседанието е призована за разпит и пострадалата певица Емануела Цветкова.

Въпреки че на последното заседание на 3 декември м.г. Алекс Воуг беше обявен за общонационално издирване, той не бил открит от полицейските органи. Причина за отлагането е отново същата - обвиняемият е нередовно призован. Името на влюбения преследвач е в компютрите на граничните пунктове. На предишните съдебни заседания Емануела се явяваше лично в съдебната зала. Този път беше представлявана само от адвокат. Алекс Воуг вероятно е напуснал страната, преди да бъде обявен за общонационално издирване, подозират съдебни служители.

 

Подобни статии

 • Прокуратурата разпореди спешна проверка на пътните знаци и маркировката

  Прокуратурата разпореди спешна проверка на пътните знаци и маркировката

  На 25.11.2021 г. във Върховна административна прокуратура (ВАП) е образувана преписка във връзка с тежкия пътен инцидент на АМ „Струма“, при който загинаха граждани на Северна Македония. В изпълнение на разпореждане на главния прокурор на Република България и на основание чл.145, ал.1, т.3, ал.2, пр.1 и ал.3 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), ВАП ангажира Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) за извършване на спешна проверка на знаците, маркировката и пътните принадлежности на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в цялата страна с оглед изпълнение на всички изисквания за непрекъснато, безопасно и удобно движение, съобщиха от ВАП.

  100
 • Бургаският окръжен съд е допуснал обезпечителни мерки по отношение на Иво и Галя Прокопиеви

  Бургаският окръжен съд е допуснал обезпечителни мерки по отношение на Иво и Галя Прокопиеви

  Бургаският окръжен съд е допуснал обезпечителни мерки по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лв. (в периода от 2017 г. до момента) по отношение на Иво и Галя Прокопиеви и свързани дружества. Това съобщиха от комисията. Всички съдебни състави са потвърдили правилността и законосъобразността на тези актове в полза на Комисията, става ясно от прессъобщение на КПКОНПИ. Съдилища в страната са уважили искове на КПКОНПИ за 10 511 608 лева, информират още от комисията.

  112
 • Районният съд в Дупница не одобри споразумение с човек, отглеждал коноп

  Районният съд в Дупница не одобри споразумение с човек, отглеждал коноп

  Районният съд в Дупница не одобри споразумението, постигнато между Районната прокуратура и защитата на обвиняем за отглеждане на коноп, с което бе предвидено условно наказание "лишаване от свобода" за срок от две години, с тригодишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 5000 лв. Това съобщиха от съда. Съдът е предложил на страните ефективно наказание "лишаване от свобода" за срок от три години и шест месеца, както и глоба в размер на 10 000 лв., което не е било прието от обвиняемия и защитата му. Така делото се връща на прокуратурата.

  109