Питър Крауч се пази от крадци с картонени макети на самия себе си

Бившият национал на Англия Питър Крауч намери интересен начин да се бори със зачестилите напоследък обири.

Двуметровият нападател поръча макети в оригинален размер на себе си. Те ще са неговите верни пазачи срещу крадците. 2D куклите от картон ще бъдат поставени пред прозорците на дома му, когато той не си е у дома.

Идеята хрумнала на Крауч докато гледал как героят на Маколи Кълкин – Кевин, от хита още 1990 г. „Сам вкъщи“ мами крадците, които опитват да нахлуят в дома му по Коледа.

„Поставих куклата в спалнята на втория етаж. По-късно излязох в градината, случайно погледнах нагоре и си казах: „Какво става тук? Някой е влязъл в стаята ми“, заяви Крауч пред „Сън“.

Макетите първо бяха използвани в телевизията за декор в неговото шоу, което се излъчва от BBC.

Нападателят, който сложи край на кариерата си през лятото на 2019 г., живее в луксозната къща със съпругата си Аби Кланси и четирите им деца. В миналото той няколко пъти става жертва на обир. През 2006 г. крадци задигнаха неговия „Астон Мартин“ за 100 000 паунда от гаража в дома му, през 2011-а пък апаши задигнаха коледни подаръци.

От началото на годината пък бяха ограбени няколко звезди от висшата лига, като Дели Али от Тотнъм дори беше ударен в лицето. Затова и последната мода сред играчите е да си купуват бойни кубета. Крауч обаче намери друго решение.

Подобни статии