Плакати и живопис на Камен Попов в пловдивската Зала „2019“

Голяма изложба на знаковия творец в изкуството на плаката Камен Попов се открива тази вечер в Зала "2019" на ул. „Гладстон“ №32 в Пловдив, съобщи БНР.

Експозицията включва плакати и живопис и представя в пълнота богатото творчество на художника. Според специалистите двете изкуства се съвместяват трудно и това не се отдава на всеки.

В Зала "2019" са представени над 30 живописни произведения - портрети, натюрморти, интериори, композиции. 

Изложбата е с отворено откриване до 19:30 ч. тази вечер и ще може да се види до 25 ноември.

Възпитаник на столичната Художествена гимназия и на Националната художествена академия, Камен Попов оставя ярка диря в България и Европа. Той развива индивидуалния си артистичен стил и зад граница. От края на 80-те години до смъртта си през 2015 г. той живее и работи в Люксембург. 

Камен Попов има множество изложби, награди и реализирани проекти, но най-голямата му страст са галерията и школата по изобразително изкуство, които сам създава в центъра на Люксембург.

Успешната кариера на художника включва десетки участия в най-престижните биеналета и триеналета на плаката в цяла Европа, САЩ и Япония. 

Камен Попов е автор на плаката за историческото събитие, когато България и Румъния подписаха в Люксембург (2005) договорите си за влизане в ЕС. Изобразил е стилизирана птица в полет, носеща националните цветове на двете държави.

Изложбата в Пловдив става възможна благодарение на Радослав Гиновски и сестрата на художника Юлита Попова.

Подобни статии