Пласидо Доминго дойде да закрие лятото

Снимат концерта му със Соня Йончева с дрон и 12 камери

Снимка: Инстаграм Пласидо Доминго (с черната маска) бе посрещнат на софийското летище

Пласидо Доминго кацна вчера в София, за да закрие лятото. Смята да го направи артистично и заедно със Соня Йончева на общ концерт утре вечер пред храм-паметника „Св. Александар Невски“. А снимки от посрещането на Доминго на летището в София бяха тиражирани в социалните мрежи от Георги Тошев, който е сред организаторите на събитието.

Пласидо Доминго е един наставниците в операта на Соня Йончева и винаги говори с много гордост за своята възпитаничка. Утре концертът на двамата е със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров. А ден преди това един от тримата велики тенори пусна и видеопослание: „Много съм щастлив, че най-накрая ще съм отново в София и ще пея с моята любима ученичка Соня Йончева - вашия невероятен изпълнител от България.“

Освен високо ниво на музиката концертът се готви да има и високо ниво на излъчване, като ще бъде предаван на живо онлайн, а после феновете от целия свят ще могат и да си го поръчат, за да го гледат. 12 камери ще отразяват концерта, а дрон ще следи от високо случващото се на специално пригодената сцена на открито.

Учител и ученичка ще изпълнят световни хитове от опери, като се очаква самият концерт да е два часа.

 

Подобни статии

 • Първият професионален театър у нас - пловдивският, отбелязва 140 години с представлението

  Първият професионален театър у нас - пловдивският, отбелязва 140 години с представлението "Коприна"

  Първият професионален театър у нас - пловдивският, е създаден по настояване на гражданите с решение на Областния съвет на 11 декември 1881 година. Вече Драматичен театър "Н. О. Масалитинов" - Пловдив, той ще отбележи 140-ата си годишнина със специално подготвено представление "Коприна" - по романа на Алесандро Барико, по драматизация на Александър Секулов и с режисьор Диана Добрева. Театърът носи името на смятания за родоначалник на съвременната театрална школа в България артист и режисьор Николай Масалитинов. Годишнината, работата на театъра по време на пандемията и мястото на фестивала "Сцена на кръстопът" в нея, са част от темите, които директорът на театъра Кръстьо Кръстев коментира за БТА.

  131
 • Класика в танцовия театър гостува за първи път у нас

  Класика в танцовия театър гостува за първи път у нас

  В центъра на действието в "Алея на космонавтите" е поставен диванът в хола на панелен апартамент в Берлин-Марцан. Чувствата и двигателните импулси на едно семейство от три поколения се натрупват тук в несигурна близост, могат само да бъдат погребани в летаргия или да бъдат изложени на обратната връзка с тесния им живот. Това разказват от "Гьоте институт" по повод предстоящата премиера и първо гостуване на трупата на Саша Валц у нас.

  102