Плеймейтките плачат за БГ Хю Хефнер

Момичетата са искали да те имат горе, заяви Асдис Ран

Издателите на „Плейбой“ Любен Дилов и Христо Сираков между плеймейтките Дениз Хайрула, Деси Димитрова (Фотосесията) и Жанета Осипова (отляво надясно).

Голяма част от момичетата, преминали през конкурса „Мис Плеймейт“ пуснаха жалейки в социалните мрежи за своя „втори баща“ - българският Хю Хефнер – Христо Сираков, който издъхна на 64 г. след инсулт, причинен от усложнение след Ковид-19.

„Със своята доброта, честност и всеотдайност ти остави незабравими спомени. Поклон пред светлата ти памет!“, написа първата звезда на Плейбой – Николета Лозанова, Мис Плеймейт 2006. Наследницата й през 2009 г. Златка Димитрова пък добави: „Бохем... душа Човек! Знаеше как да живее! Поклон пред паметта ти“.

„Благодаря ти за всички прекрасни спомени!!! Обичам те безкрайно много Христо... къса ми се сърцето не искам да повярвам, че това в истина“, заяви последната победителка в еротичния конкурс Михаела Тодорова. Именно докато подготвя организацията по предстоящото издание, бизнесменът бе повален от мозъчен удар на 17 септември. Три месеца по-рано той е прекарал коронавируса и заради това от тогава се е изолирал на вилата си в Щъркелово гнездо.

Поклонението ще бъде в църквата „Света София“ в петък, 25 септември от 11 ч. За него се очаква да пристигнат от Италия бившата му съпруга Мария Бешлиева с дъщеря им Анна-Мария, както и Деница от първия й брак, която Сираков бе припознал като свое дете. Съболезнования ще приема и топмоделът Ирен Онтева, която е майка на единствения му син Кристиян.

Ледената кралица Асдис Ран, която украси корицата на българското издание на еротичната библия, също сподели мили думи за издателя: „На добър приятел и страхотна цветна личност казвам сбогом, с вас винаги беше приключение, България никога няма да бъде същата, без легендарния бизнесмен и краля на „Плейбой“ Христо Сираков. Почивай в мир, скъпи приятелю, предполагам, че „момичетата“ са искали да те имат горе“. „Един ден, когато отида на небето знам, че ще има човек, който ще ме посрещне с хубаво вино и дюлева ракия, ще държи микрофон в ръка и ще носи слънчевите си очила, както и най-голямата си усмивка. Благодаря. Благодаря за този важен урок от живота ми, в който ти беше един от главните герои“, каза и Габриела Христова.

Мис България 2012 Габриела Василева пък публикува снимка от сватбата си, на която Христо Сираков носи шлейфа на булчинската й рокля. "Обичам те, Христе" - написа тя към фотоса. "Почивай в мир, добър човеко", написа и моделката Моника Валериева. „Ще ни липсваш“, каза и шефката на силиконките Мариана Маринова. Неговата приятелка Ева Колева си спомня за запознанството си с бизнесмена: Разговор на „Фритьоф Нансен: "Ти тук ли живееш? Верно ли? Премести се, момиче, прозорецът ти гледа към двора на болницата. Прекалено си млада, за да се взираш в болнични прозорци. В тоя град и в тоя свят има къде по-хубаво гледки и къде по-ясно се вижда животът". Това ми каза Христо, когато се запознахме. После, когато ме видя, че си изнасям багажа, спря, както си беше с бялата риза, запретна ръкави и ми помогна да натоваря всичко. Каза да не забравям тая квартира, когато намеря дома си. И друго каза: "Животът си е твой, нали четеш, гледай да си като Хейли, стъпвай по върховете"... Дано стигнеш върха леко! Съжалявам, приятелю“.

Бившата моделка, залята преди години с киселина, а сега бизнесдама и организатор на модни събития, Мария Бонева изля мъката си във фейсбук: „Това са онези моменти, в които имаш буца на гърлото и искаш много да кажеш, но не можеш... защото боли! Христо, нашето приятелство е повече от 20 години! Ти си, защото винаги ще останеш голям мъжкар, истински приятел и партньор. Мъчно е, тъжно е... в ефира на Code Fashion TV си вечното присъствие приживе, това няма да се промени и сега! Ще плача, но ще си налея едно питие и ще те изпратя с обич и спомени за всички онези партита и моменти, които без теб никога няма да са същите! Почивай в мир, приятелю, макар че знам че там, където отиваш, ще ти е светло, и ще си пак душата на компанията!“.

Последните му думи

През последните години Христо Сираков не беше много активен в социалните мрежи. Последните му думи, които той е написал в своя профил гласят: "...човек каквото и да прави в този живот, трябва първо да се замисли какво дава. И така успяваш да правиш и пари, и любов...". Текстът е публикуван на 5-ти февруари миналата година, но определено дава поглед над философията на живот, която бизнесменът е изповядвал, пише woman.bg. Веднага след като научиха тъжната вест, близки на Сираков започнаха да се сбогуват с него. Един от най-близките му приятели - Любен Дилов-син, се прости със Сираков с песента на Адриано Челентано Torno a settembre ("Винаги ще е септември").

Дениз Хайрула му посвети стихотворение

Последната по-сериозна връзка на Христо Сираков бе с плеймейтката Дениз Хайрула. 32-годишната бургазлийка, която е магистър по геодезия, му посвети стихотворението „Ако утре няма да те има“ от Августин Петров:

Ако утре няма да те има,
щеше ли да приютиш бездомник?
Ако утре няма да те има,
Цвете щеше ли да занесеш на гроба на покойник?

Ако утре няма да те има,
Щеше ли отново враговете си да мразиш,
Щеше ли човешкото във тебе да запазиш?
Ако утре няма да те има,
За любимо място ли ще тръгнеш,
Морето, за последно, ще искаш ли да зърнеш?

Ако утре няма да те има,
Бясно щеше ли да караш?
Ако утре няма да те има,
С кого ли времето си ще прекараш?
Ако утре няма да те има,
Майка, Татко, ще прегърнеш ли?
Ако утре няма да те има,
Дълговете си ще върнеш ли?
Ако утре няма да те има,
Дали ще бъдеш по-любезен,
В последния си ден, ще бъдеш ли полезен?

Ако утре няма да те има,
Прошка щеше ли да искаш?
Ако утре няма да те има,
Щеше ли да се подтискаш?
Ако утре няма да те има,
Щеше ли сърце последно да разбиеш?
Ако утре няма да те има,
Може би някого ще искаш да убиеш.
Ако утре няма да те има,
Огън щеше ли да загасиш,
Непознат в беда, щеше ли да го спасиш?
Ако утре няма да те има,
На кого ли щеше пръв да се обадиш,
Ще искаш ли към хубаво миналото да преправиш?
Ако утре няма да те има,
Щеше ли да се вълнуваш,
Ако утре няма да те има,
Може би ще искаш да мърсуваш.
Ако утре няма да те има,
Шеще ли да пиеш и празнуваш?
Ще заспиш ли, за последно да сънуваш?
Ако утре няма да те има,
Ще жадуваш ли любов несподелена,
Ще загърбиш ли душата си пленена?
Ако утре няма да те има,
Ще ощастливиш ли някого с целувка?
Ако утре няма да те има,
Любовта ти щеше ли да е преструвка?
Ако утре няма да те има,
Щеше ли за близки на Господ да се молиш,
Ако утре няма да те има,
Щеше ли със себе си да се пребориш?
Ако утре няма да те има,
Щеше ли сълзи горещи да пророниш?
Ако утре няма да те има,
Злото щеше ли да го прогониш?
Ако утре няма да те има,
Ще искаш ли последно приятелите си да събереш,
Ако утре няма да те има,
Щеше ли да споделиш, че утре ще умреш?
Ако утре няма да те има,
Кой последно искаш ти да видиш,
Че утре няма да те има,
Не можеше да го предвидиш.
Защо за всичко чакаш последния си ден,
Бъди добър сега, утре може да си легнал и студен.
Помни последно, съдбата е невъзвратима,
Помисли добре какъв ще бъдеш, ако утре няма да те има...

Подобни статии