Победителите в Националното състезание "Най-добра бизнес идея" получиха удостоверение за прием в УНСС

Шест отбора с участници от различни професионални гимназии в страната участваха в Националното състезание "Най-добра бизнес идея", организирано от Министерството на образованието и науката. Младите предприемачи представяха идеи за бизнес на тема "Умен дом", съобщи пресцентърът на МОН.

Първите три отбора са били наградени от доц. Костадин Коларов от катедрата "Предприемачество" на УНСС с удостоверения, които им дават право на прием във висшето училище.
На първо място е класиран проектът с идеи за удобство и сигурност в дома на учениците Александър Атанасов от Професионалната гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров" във Варна, Александър Горанов от Търговската гимназия "Васил Априлов" в Червен бряг и Соти Сотирова от Професионалната гимназия по туризъм "Алеко Константинов" в Поморие.
Втори в състезанието са Василиа Петрова от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт "Йордан Захариев" в Кюстендил, Владислава Грозданова от Професионалната гимназия по икономика и туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Петрич, и Айсун Таир от Професионалната гимназия по икономика "Алеко Константинов" в Кърджали.
На трето място е отборът на Димитър Петков от Професионалната гимназия по икономика и управление "Елиас Канети" в Русе, Мириам Георгиева от Професионалната гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин и Емине Сиракова от Професионалната гимназия "Петко Р. Славейков" в Якоруда.
Тази година домакин на състезанието е била Професионалната гимназия по икономика и туризъм в Петрич, където е имало много добра организация при спазването на всички противоепидемични мерки.

Подобни статии