Почина икономистът Владимир Каролев

Икономистът Владимир Каролев е починал около 1.00 часа тази сутрин в болница "Токуда", съобщиха от лечебното заведение.

През май той претърпя тежък инцидент, докато караше сноуборд в Пирин.
Владимир Каролев е български икономист, финансист, анализатор и икономически коментатор. Роден е на 31 юли 1961 г. във Варна. През 1986 г. завършва специалност "Международни икономически отношения" в Университета за национално и световно стопанство в София. След дипломирането си започва работа по разпределение във външнотърговското дружество "Рудметал". През 1993 г. се дипломира със степен магистър по "Бизнес администрация" от Университета на Алберта в Едмънтън, Канада. От 1993 г. е консултант по приватизация във всички страни от Централна и Източна Европа. В България е бил съветник по приватизацията на повече от 30 проекта, сред които са проектите на "Интербрю" за покупката на "Астика", "Каменица" и "Плевенско пиво". Съветвал е Агенцията за приватизация за фабриките за захарни изделия в Своге и София, които са купени от концерните "Крафт Якобс Сушард" и "Нестле".
От 1993 г. до 1997 г. е мениджър и старши мениджър на "Кей Пи Ем Джи-Баренцгруп" във Вашингтон, САЩ. От 1998 г. е изпълнителен директор на клона на инвестиционния фонд "Европа кепитал мениджмънт" (ECM) в София. Владимир Каролев е бил управляващ съсобственик на Балканската консултантска компания.
От 21 декември 2001 г. до септември 2002 г. е член на Съвета на директорите на "Българска фондова борса-София". От октомври 2003 г. до 22 март 2012 г. е общински съветник в Столичния общински съвет. От 3 юни 2007 г. до 6 юли 2012 г. е член на Политическия съвет на Национално движение за стабилност и възход /НДСВ/. На 23 октомври 2011 г. участва в изборите за кмет на София като кандидат на НДСВ. От 2014 г. до 2017 г. е съветник на министъра на икономиката Божидар Лукарски. Бил е преподавател по "Управление на инвестициите" в магистърската програма на Сити Юнивърсити, в Сиатъл, САЩ. Има над 2500 публикации в печатните и над 1200 в електронните медии, радиото и телевизията.
Практикувал е различни екстремни спортове - сърф, таекуондо, парапланеризъм, моторни спортове, гмуркане и сноуборд. Хоби му е да колекционира спортни фланелки и вратовръзки.
На 10 май 2021 г. Владимир Каролев е открит в тежко състояние край връх Тодорка до Банско след инцидент, докато карал сноуборд. Получил е политравма и черепно-мозъчна контузия падане от 400 метра височина. Умира на 60-годишна възраст, след като не успява да се възстанови от травмите си.

Подобни статии

 • Спомен за брат ми!

  Спомен за брат ми!

  Когато сърцето кърви... и оставя следи

  Пиша този текст за тези, които го познаваха и обичаха. За тези, които не го познаваха, но ще го заобичат. И за онези, които си мислеха, че го познават, но не обичат никой друг освен себе си. Най-вече заради тях. Защото имаха възможност да опознаят и обикнат един разкошен човек. А вместо това забиха зъби в сърцето му и ръфаха парчета от него. Злобно, безмилостно, гадно. Сега, когато той е в небитието, душата му най-после ще срещне мира, който заслужава. А душичките на използвачите ще се ронят. Защото в живота има само един такъв шанс, който никога повече не се повтаря.

  1372
 • Почина ставрофорен иконом Ангел Ангелов

  Почина ставрофорен иконом Ангел Ангелов

  Софийска света митрополия с прискърбие съобщава, че на 24 ноември вечерта се престави пред Бога Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия. Това се казва в съобщение на Митрополията, изпратено до БТА.

  133
 • На 92 години в Шотландия почина бившият външен министър Иван Станчов

  На 92 години в Шотландия почина бившият външен министър Иван Станчов

  На 92 години в Шотландия рано тази сутрин e починал големият български дипломат и бивш външен министър Иван Станчов, съобщи БГНЕС. Информацията е на българския посланик в Лондон Марин Райков.

  170