Под прикритие: Властите на Ибиса използват чужденци за внедряване на незаконни купони

Чужденци припечелват като доносници – докладват къде и как в Ибиса не се спазват ковид-мерките.

Властите на испанския курортен остров Ибиса използват чужденци под прикритие за внедряване на незаконни купони, на които е възможно да се нарушават мерките срещу разпространението на новия коронавирус и други правила, предаде ДПА.

"Проектът стартира преди няколко дни и първоначално бе предвидено да продължи до края на август, но може да бъде удължен", каза днес пред ДПА говорителят на местните власти Армандо Тур.

След консултация с полицията местните власти прибегнали до услугите на детективска агенция, която на свой ред наела много агенти на свободна практика.

Това са предимно "чужденци на възраст между 30 и 40 години със средна или висока покупателна способност, защото това е основната отличителна черта на участниците в подобни прояви", обясни Тур.

Незаконните купони понякога имат входна такса от над 100 евро (118 долара). Имало е случаи, при които подобни партита са събирали повече от 500 участници.

За необичайните методи на властите си има основателна причина. Полицията не разполага с достатъчно служители, а незаконните купони почти винаги се провеждат в части апартаменти или къщи. В Испания полицията не може да влиза в частна собственост само защото там се организира купон, отбелязва ДПА.

Подобни статии

 • Туристическият министър: Електронните визи са наша основна цел

  Туристическият министър: Електронните визи са наша основна цел

  В последните години се наблюдава доста засилен туристопоток между България и Обединените арабски емирства (ОАЕ) и ще се радвам, ако развиваме заедно този потенциал. В тази връзка се надявам на едно ползотворно и успешно сътрудничество с Вас в бъдеще. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на срещата си със Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, посланик на Обединените арабски емирства у нас, съобщиха от министерството.

  102
 • Министър Христо Проданов обеща нова визия за

  Министър Христо Проданов обеща нова визия за "духа на Дунав"

  Министърът на туризма Христо Проданов заяви, че застава изцяло зад създаването на нова визия, с която да може да се усети духът на Дунав. Необходимо е и създаването на нов бранд за България, нови регионални маркетингови стратегии и планове. Той каза това на среща в министерството с Пенчо Милков - кмет на община Русе, съобщиха от ведомството. На срещата се обсъдиха проблемите на града във връзка с туристическия поток.

  176