Подпомогнати са първите 193 деца със средства от 18-то издание на "Българската Коледа"

Подпомогнати са първите 193 деца със средства от 18-то издание на "Българската Коледа", след предложение на Експертния съвет и решение на Комисията към благотворителната инициатива, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Общата стойност на направените дарения е 403 028, 72 лв.

На 45 деца с ендокринологични и нефрологични заболявания е осигурена медикаментозна терапия. Подкрепа са получили 124 деца с тежки хронични заболявания за допълнителна специализирана рехабилитация.
Подпомогнати са 16 деца с вродена глухота, състояние след кохлеарна имплантация, за слухово-речева рехабилитация. За закупуване на медицински изделия и помощни средства са подпомогнати осем деца.
От началото на настоящето издание на инициативата, което започна на 1 декември миналата година, са постъпили 207 заявления за подпомагане на деца, които страдат от различни заболявания и се нуждаят от финансова подкрепа за медикаментозно лечение, рехабилитация, както и за осигуряване на медицински изделия или помощни средства. Неясни искания, липса на актуални медицински документи за здравословното състояние на деца и необходимост от прецизиране на исканията и потребностите са причината към този момент част от молбите да не бъдат удовлетворени, се посочва в съобщението.
Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно, се припомня още в съобщението. На сайта на инициативата www.bgkoleda.bg са публикувани условията и реда за кандидатстване за подпомагане.
Целогодишно могат да бъдат правени и дарения за благотворителната инициатива.

Подобни статии