Похитителят на тоалетната хартия вика "Мяу" (СНИМКИ)

Всички пътища водят до... мен

Тоалетната хартия, която народът изкупи в началото на кризата около коронавируса е реквизит, който една категория ушати и мустакати калпазанковци разхищават, ако им се предостави такава възможност. Оставете домашния си любимец при открехната врата на тоалетната и стойте, та гледайте какви ще ги натвори.

Влезте им в положението - навремето жените са били доста по-сръчни от съвременничките ни и масово са плели пуловери и чорапи. И съответно за котките е имало играчка, която се размотава. Сега кълбото липсва от средностатистическия дом и котката му търси заместител. А ето както се случва, когато го намери. Тази забавна галерия от снимки ще ви развесели, но и ще ви напомни, че тоалетната трябва да е плътно затворена, защото у всяка котка дреме по един похитител на тоалетна хартия, който само чака да бъде пробуден, за да извърши герийските си тоалетни дела. Уверете се сами в това.

Но преди това още няколко думи за този инстинкт у котките, който според специалистите си е породен от скуката. Домашните любимци и особено тези от тях, които не излизат навън, не успяват да изразходват силите си напълно, а те все пак не са пухени възглавнички, които стоят само на едно място. Някои от тях, за да не кажем повечето, кипят от енергия, която няма къде да разходват. Затова са готови да превърнат на дребни късчета всичко, което докопат. Все пак не всички ловят мишки, така че трофеят им е скрит някъде у дома. И те ще го разкъсат, за да задоволят ловния си инстинкт.

Котките са териториални животни, така че това също е начин да се докажат. Освен това ще забележите, че те не само раздират тоалетната хартия, но и я дъвчат, което може да е индикация за някакъв стоматологичен проблем. А може и да си набавят чрез нея хранителни вещества и минерали.

Ако не искате да разхищавате този ценен продукт - хартията, трябва да обръщате повече внимание на любимците си и да им осигурявате разнообразни занимания. Може и да не чистите при това след тях, както се налага след войната с рулото тоалетна хартия.

Подобни статии