Пожарът в село Рояк най-вероятно тръгнал от неизправен бойлер

Снимка: БНР

Според първоначалната информация за пожара пламъците са тръгнали от подпокривното пространство на сградата, където се намира бойлерното помещение. Окръжният прокурор Красимир Конов уточни, че днес ще се извърши оглед на местопроизшествието и от вещите лица, предаде БНР.

„В светлата част на деня е сформирана група, която да отиде отново да посети местопроизшествието и да направят вече подробен, обстоен оглед. Продължават разпитите на очевидците, които са били ангажирани с гасенето, които са констатирали пожар. Огнището на пожара е локализирано, действително съвпада с т.нар. бойлерно помещение. Там е имало работещ бойлер“.

Част от хората ще се върнат при близките си – 33-ма с различни степени на психически разстройства и деменция, казаха от дирекция „Социално подпомагане“. Четиринадесет ще бъдат настанени в домове в Бяла и Варна. Петима ще бъдат настанени в Дом „Гергана“, защото те са здрави и в добро психическо състояние.
Започват експертизите за пожара в село Рояк, чака се социалният министър Гълъб Донев
Управителят на дома Милена Мазурик каза за БНР, че седем души от персонала са били в дома по време на инцидента.

„Нещата са се случили страшно бързо и са успели толкова да реагират и наистина не са могли да влязат нататък заради много гъстия дим и опасност реално. По принцип пожарните са реагирали доста бързо“.

Кметът на Дългопол Георги Георгиев уточни, че очаква вицепремиерът Гълъб Донев да пристигне на място в Рояк, за да уточнят преместването на 49-имата души.

„Ще бъдат на топло и нахранени, докато близките не ги приберат, или заедно с държавата не решим къде да ги пренастаняваме", каза кметът на Дългопол.

Подобни статии