Полети в нощта

Терорист се озовава със скок над триметрова стена. Жана Д'Арк летяла за удоволствие пред връстничките си. Момиче се мята от седми етаж и се приземява на земята без драскотина...

В нощта на 19 юли 1837 г. осемгодишният син на помешчика Николай Юрлов си спял в стаята. Внезапно се събудил и видял, че близо до кревата му, на балкона, хванат за дръжката на стъклената врата, стои висок плешив мъж със сребриста брада, облечен в дълга синя риза. Какво било това - видение от нощен кошмар или нещо друго? Малкият Коля изобщо не се замислил над това, а изскочил като тапа на улицата и хукнал да бяга. Прислугата реагирала бързо и само след десет минути малчуганът бил намерен. Той бил на другия бряг на реката, която била около 30 метра широка. При това Коля бил съвършено сух, а следващите го по петите Василий Кондаков и Феодор Плотников, градинарът Николай Ермаков и ковачът Архипов твърдяли под клетва, че детето се е придвижило по въздуха над реката, почти наравно с водата.

Силният страх, както е известно, събужда у човека най-невероятни възможности, в това число и способност към кратковременна левитация. За пореден път този факт намира своето потвърждение преди седем години в Индия. Полицията в Кашмир преследвала терорист. Пред него се изпречила триметрова стена. Изглеждало, че пътят му ще свърши дотам. Но пред изумените очи на блюстителите на реда терористът подскочил и не паднал, а започнал плавно да се издига във въздуха, докато не прелетял над стената.
Любопитно свидетелство за случай на левитация е оставил френският учен-пътешественик и писател Луи Жаколио, който през втората половина на XIX век пътешествал из Индия. Веднъж се обърнал към известен факир с молба да му демонстрира как се издига във въздуха. „Той взе бастуна, който бях взел от Цейлон, опря се на една ръка, притвори очи и започна да произнася магичско заклинание. После се издигна във въздуха, кръстоса крака и остана в това положение близо 20 минути", разказва Жаколио.
В ХХ век английският изследовател Робърт СТюарт, пътешествайки из Монголия, посетил будистки манастир. По време на богослужението той наблюдавал интересно явление. Монасите запазили ароматни пръчици и започнали да четат молитва. Изведнъж ученият видял, че един от послушниците се откъснал от земята, като същевременно стоял съвсем прав и не движел нито ръцете, нито краката си. Останал така около пет минути, след което плавно се спуснал на земята. Настоятелят на манастира отказал да отговаря на въпросите на пътешественика, а монасите се направили, че не го чуват.
По-често летят, като правило, млади момичета с неустойчиви характери. Всички момичета-левитанти обикновено са дълбоко вярващи хора. Легендарната Жана Д'Арк в детството си понякога по свое желание политала нагоре пред очите на приятелките си. А когато пораснала, мнозина започнали да обръщат внимание на необичайно плавната и лека походка на девойката, която все едно не ходела по земята, а се носела по въздуха.
Преди няколко години в руската преса се появяват статии, в които се разказва за шестгодишно момиченце, което било поставено под ключ от родителите си. То скочило от прозореца на седмия етаж,след което се установило, че няма нито една драскотина.
Добре известна е изследователката на паранормални явления Даша Зайченко. Тя е украинка по баща и българка по майка. Здравето й е великолепно, никога не се е занимавала с йога и не е проявявала никакви други странности, освен способността да лети. „Започна да лети, преди да проходи - разказва нейната майка Петра Зайченко.- Първоначално това се прояви неочаквано: Даша пълзеше по масата, стигна до края и тръгна да пада. Аз бях в другия край на стаята, нямаше как да я спра. Но тя не падна, а се спусна леко на пода". Когато се разчуло за дарбата на момичето, в селото, където живеели тя и семейството й заприиждали медиуми и екстрасенси. Един от тях предположил, че някой архангел е приел човешкия образ на Даша на земята. В последно време родителите на Даша все по-често показват вратата на нежеланите гости. Тя самата е уморена от безкрайните интервюта. „Питат ме: „Как става?". Или: „Кажи как го правиш? Всъщност ти нали не летиш?" А аз не зная как се получава - планирам го и толкова. Просто трябва да го поискам".
Действително Даша не умее да лети като птица. Умението й по-скоро може да се определи като „забавено падане". Създава се впечатлението, че тя създава около себе си някакво поле, в което законите на гравитацията са нарушени. Левитиращите млади жени често прикриват способностите си, тъй като се боят да не станат жертви на преследване или да попаднат в психиатрията.

Загадъчна история се случила в пакистанския град Сукур. Няколко дни там гостувал пътуващ цирк. Неговите представления се радвали на голям успех. В последния ден имало акробатически номер на батут. Един от акробатите, ползващ псевдонима Алаяр-Хан, скочил високо във въздупа и замръзнал така. Зрителите били изумени. И доста разочаровани, когато артистът отказал да разкрие тайната на своето увисване .                                           
Природата на левитацията продължава да тъне в мистерия. Едни си я обясняват със способността на някои хора да намаляват теглото си до микроскопични величини. Други - с наличието в човешкия организъм на някакви сили, които започват да действат при определено психофизично състояние, напомнящо на транса, в който изпадат индийските йоги. 
През 1986 г. 23-годишният жител на Ню Джърси Питър Суглерис демонстрирал своята способност за левитиране пред изследователя на паранормални изследвания Б. Шварц. Сеансът се провел през деня в двора на къщата на левитанта и бил заснет с видеокамера. Тя фиксирала как Питър бавно се отделя от земята и тялото му увисва във въздуха на височина около един метър и все едно се поклаща от подухванията на вятъра. По време на сеанса, както пишат вестниците, пръстите му се свивали и разтваряли. Физиономията му се изопачила така, че жена му се изплашила, че ще се пръсне всеки момент. След левитацията бил целият в пот. Неговият дядо, който живял в Гърция, също бил левитант, разказва майката на Питър - Тула Суглерис. Тя лично се убедила в това два пъти - на 16 и на 18 години.
Професор Ерик Берголц е убеден, че съвременната човешка раса се състои от потомци на извънземни, от които именно хората са наследили възможността да преодоляват гравитацията. Най-важното е да се събуди генната памет и тогава левитацията не е нещо необикновено, а всеки би могъл без проблем да се издигне във въздуха и да осъществи детинската си мечта да лети не само насън, а и наяве.

Подобни статии