Полетът на гъските

Може да са птици, може да са и безпилотни летателни апарати. Може да са светили в небето над Мексико, може и да не са. Първоначално ги взели за чайки, после за пришълци

Снимка: Автор givotnie.com Дали в близък план нямаше да се окаже, че странните летящи обекти са най-обикновени гъски?

Осем неидентифицирани летящи обекта (НЛО) в небето над Мексико или невинно ято птици, които си кръжат във въздуха? Този въпрос усилено нищят уфолози и орнитолози в последните дни. Ако се съди по 3-минутното видео, което очевидец на нашествието на пришълците е качил на 31-ви януари на ЮТюб, записът, който предизвиква толкова спорове, е бил направен в обикновен януарски ден. Какво обаче има на него?

Авторът на видеото Мигел Агила първоначално помислил, че е прихванал ято чайки в небето, тъй като заснетите обекти по форма много приличали на птици. После обаче започнало да го гложди съмнение - защо, ако са птици, не размахват криле? Сторил му се прекалено подозрителен и синхронът, в който се движели. А докато се взирал в тях Мигел забелязал и луминисцентна светлина. Тя не обръщала ятото като пелена, а се излъчвала от всеки обект поотделно.
След като видеозаписът бил гледан над 50 000 пъти, средствата за информация се заинтересували от обектите и потърсили мнение на експерти.
Скот Уоринг, специалист от изданието UFO Sightings Daily, също отначало заявил, че да - това са ято чайки. По-късно обаче размислил и преценил, че може пък и да не са птици. Колкото повече време минавало, толкова по-убеден бил, че в случая наистина става дума за неидентифицирани летящи обекти. Освен ако не са безпилотни летателни апарати на една от правителствените структури на Мексико, казва той.
Според Уоринг, обектите по форма напомнят също на секретните американски летателни апарати TR-3B, които се движат с невероятна скорост и имат огромни размери. Данните за засекретения проект отдавна предизвикват интереса на уфолозите. Според тях технологията е била почерпена от извънземните и позволява “да се намали” въздействието на гравитационното поле на Земята.
Впрочем ползвателите на ЮТюб са намерили най-простото обяснение на феномена, заснет в небето над Мексико. Според тях действително става дума за ято птици, но не чайки, а обикновени диви бели гъски. Дължината на телата им е над 70 сантиметра, а теглото им е над 2 килограма. Белите гъски се срещат по цялото арктическо крайбрежие на Северна Америка - от Аляска до Западна Гренландия. Птиците зимуват в Северна Америка.
Дивите бели гъски могат да летят на височина над 10 километра и да остават във въздуха за дълъг период от време. По време полета си през Централна Азия те прелитат над Хималаите и над най-високия връх в света Еверест, който се издига на 8845 метра, припомнят различни издания.
Клипове, на които се твърди, че има снимани извънземни и неидентифицирани летящи обекти има бол. През ноември миналата година един подобен запис, донесен в редакцията на телевизионния канал FOX 31 от жител на Колорадо, предизвика реакции.
На кадрите се виждат пейзажчета от града, снимани при ясно и слънчево време. При забавено възпроизвеждане обаче се виждал някакъв неясен обект, който се движел в небето хаотично и бясно, докато в един момент не изчезнал напълно.
Поканеният за консултация от телевизионния канал експерт по авиация не можал да идентифицира обекта. Заявил само, че не е нито самолет, нито какъвто и да е друг летателен апарат. Той предположил, че може да са отломки от нещо, завъртени във въздуха от вятъра.
Авторът на видеоклипа опровергал тези версии, заявявайки, че такива кадри снима два пъти седмично в последните няколко месеца. Тогава от телевизионния канал решили да експериментират и заложили професионална камера на мястото. За всеобщо учудване тя също уловила странния обект в небето, който прелетял набързо над града и се скрил, очевидно приземявайки се някъде. Жителите на Денвър обаче не проявили никакви признаци на тревога или въодушевление, нищо. Оказало се, че никой не е забелязал дивия полет на НЛО-то. От гражданската и военната авиодиспечерски служби също не били забелязали никакви непознати обекти в небето.
Намерили се и хора, които да упрекнат журналистите в тотална некомпетентност. Експертът по НЛО Робърт Шифър заявява високомерно в блога си, че по всяка вероятност това, на което толкова се дивят журналистите е някакво насекомо, прелетяло пред камерата. Как обаче това насекомо се е завъртяло и пред камерата на любителя, който пръв го е снимал и то няколко пъти и не са ли тези съвпадения твърде много?

Подобни статии