Популярният хърватски певец Мирослав Шкоро подаде оставка като председател на дясното движение "Отечество"

Третата по сила партия в Хърватия - дясното движение "Отечество", загуби популярния си лидер: фолк певецът Мирслав Шкоро подаде оставка от ръководството на партията вчера "по чисто лични причини", предаде ДПА.

Това беше съобщено във Фейсбук от 58-годишния Шкоро, който основа своята партия през февруари 2020 г. Неговото име е съставна част от името на движението на хърватски. Партията е представена в парламента от последните избори преди година.
Решението за оттеглянето му е било напълно изненадващо както за останалата част от ръководството на партията, така и за най-близките сътрудници на Шкоро, пише онлайн изданието на в. "Ютарни лист".
Шкоро беше преди това член на умерено консервативната управляваща партия Хърватска демократична общност (ХДО) на премиера Андрей Пленкович.
Той водеше кампанията за своето движение "Отечество" с антисръбски лозунги и ултраконсервативни позиции по отношение на жените. Две от кандидатурите му бяха неуспешни: през 2019 г. Шкоро се кандидатира за президент, а през май тази година - за кмет на Загреб.

Подобни статии