Поредно чиновническо безумие - да зариваме кладенците, градени от нашите деди и прадеди

Не може да не отбележим непростимата леност и бездушие на администрацията на МОСВ

Кладенец, който не е регистриран в съответната регионална басейнова дирекция до 27 ноември 2020 г. ще бъде заровен за сметка на собственика на имота (виж тук).

Изпълнението на промените в Закона за околната среда е на път да се превърне в истински филм на ужасите по Хичкок. Точно когато човечеството се готви тревожно да посрещне пророкуваната суша по цялото земно кълбо, ние българите, се оказахме изправени пред реална заплаха да заровим кладенците си. Само като си представи човек подобна картина му настръхва кожата. Кладенци, които нашите деди, дори прадеди са изградили като извор на къщите по селата, да бъдат засипвани с пръст от потомците им. Представа, граничеща с трагизма на грехопадението.

Истината е още по-страшна, защото ако няколко медии, които пишат за селските райони, не бяха надали вой до небесата, това наистина можеше да се случи, а все още не е изключена тази възможност. Не може да не отбележим и непростимата леност и бездушие на администрацията на МОСВ. От две години те не са провели никаква медийна кампания, за да обяснят на хората какво точно да направят и то по най-безболезнения начин.
Изобщо изискването да се регистрират кладенците е още една ненужна бюрократична тежест за хората от селата, много от които са на преклонна възраст и трудноподвижни. За тях поредното чиновническо безумие ще се превърне в истинско ходене по мъките. А междувременно в надвисналата над много райони от страната водна криза хората ще се лишат от един източник на вода. А като дойде нова суша – тогава какво правим?

Подобни статии