Порокът на Лъва е нарцисизма, на Водолея - лекомислието, а на Близнаците - двуличието

Зодиакът е морално неутрален. Той не е съдник за навиците на хората. Астрологията борави с модели на поведение. Изборите, които всеки човек прави, затвърждават тези модели. Някои могат да заклеймят изборите ви като лоши. Други могат да ги счетат за добри. Зодиакът единствено отбелязва какво е направено и какво те тласка към действията, които извършваш, пише framar.

Във всяка култура има универсални добродетели и пороци, според които хората се делят на (по-скоро) "добри" и (по-скоро) "лоши", въпреки че рядко има основания и достатъчно неопровержими доказателства да се твърди, че даден човек е само добър или само лош. Истината е, че у всеки има силни и слаби страни, положителни и отрицателни качества, различават се само пропорциите. От друга страна, качества и действия, които са отрицателни и недопустими според писаните и неписаните закони на едно общество, могат да се възприемат на диаметрално противоположната крайност в други социални структури. Така например убийството е считано за грях, престъпление и върховно злодеяние в западната култура, докато в Папуа Нова Гвинея, да речем, където канибализмът все още се среща сред някои племена, убийството на човек е приемлив начин за младите мъже да демонстрират уменията си пред жените.

Независимо къде сте се родили, къде живеете и какво възпитание сте получили, като зрял човек, отговорен за постъпките си и способен да взима решения, основаващи се на някакъв общовалиден морален кодекс и на собствената му ценностна система, вие знаете отлично, че в западната култура, към която принадлежим, има много пороци, които са присъщи на повечето хора. Както и че никой, наистина никой, не е безгрешен.

 В един момент вие държите лекция на приятел или на близък човек относно собствените му недостатъци и неблагополучия, дължащи се на неправилни решения и грешни стъпки. В следващия самите вие ставате обект на критика, по-често основателна, било то за поведението ви, за качеството на работата ви или за начина, по който подреждате приоритетите си. В случай, че гледате на света и хората с обективен и непредубеден поглед, трябва да сте наясно, че всеки си има пороци, или ако предпочитате да ги наричате така – слабости и негативни качества. Някои хора са твърде пасивни, други са по-егоцентрични, трети са склонни да прибягват до лъжа и интрига и т.н.

Зодиакът е ключ към разбирането на закодираните у всеки човек доминиращи характера му качества и предразположеността му към определен начин на поведение, мислене и действия. В следващите редове ще научите кои са най-силно изразените пороци на всеки зодиакален знак. Информация, с която не ви съветваме да злоупотребявате. Човек винаги трябва да се стреми към самоусъвършенстване и надскачане на собствените си възможности, вместо вечно да търси оправдания за дефектите, грешките и пропуските си.

Овен (21 март – 19 април)

Порок: Егоизъм

Овните посвещават по-голямата част от мислите и делата си на самите себе си. Представителите на тази зодия гледат на хората в живота си като на средства, чието единствено предназначение е да им помогнат да реализират своите собствени мечти и цели; Овните винаги ще се считат за Номер едно. Те стават лоши съдници за човешкия характер и свършват в компанията на истински загубеняци; а това води до проблеми от друго естество.

Телец (20 април – 20 май)

Порок: Инат

Когато Телецът ви диктува как да постъпите, взима решение по даден въпрос или спори с вас, най-добре ще бъде просто да се оттеглите. Представителите на тази зодия обичат да мислят за своята лоялност и отдаденост като за силни страни, но сляпото упорство, с което настояват нещата да се случват по точно определен, наложен от тях начин, бързо се превръща в неприятен и враждебен порок.

Близнаци (21 май – 21 юни)

Порок: Двуличие

Ако смятате, че сте най-добри приятели с Близнаци, помислете пак. Може би ще чуете какви са истинските чувства, които този човек изпитва, защото повечето Близнаци имат навика да говорят зад гърба на всеки. Ако вашият приятел от тази зодия е перфектният брачен партньор, потърсете скрита някъде надълбоко неговата тъмна страна, възприемайки я като част от идентичността на този човек, роден под слънчевия знак на Близнаци.

Рак (22 юни – 22 юли)

Порок: Нечестност

Когато Ракът сключва сделка, той или тя се ръкостиска с партньорите си не с ръка, а с щипка. Така Ракът не се обвързва със сключеното споразумение – той просто унищожава шансовете ви да получите безкористно ръкостискане. Ракът би могъл да вземе нещо от приятел без намерението да му го върне. Но това не е кражба, защото е дадено доброволно от приятел. Нали така?

Лъв (23 юли – 22 август)

Порок: Нарцисизъм

Лъвовете са неспособни да приемат, че някой би могъл да ги критикува. Всички, които си го позволяват, със сигурност го правят от завист! Лъвът ще настоява, че е скромен. Вероятно думите, с които ще го каже, ще са в духа на "Аз съм най-скромният човек в световната история" и самият той или тя ще си повярва, изричайки ги. Тъй като Лъвът е убеден, че се намира в центъра на вселената, най-добре ще бъде да не сте наоколо му, когато някой се отнесе с него като с не чак толкова специална личност или, недай си Боже, като с всеки друг.

Дева (23 август – 22 септември)

Порок: Невярност

Когато Девата прибегне до измама, играейки настолна игра, той или тя ще обясни интерпретацията си на правилата изключително детайлно, така че да докаже правотата си. Когато Девата изневери на партньора си, ще приведе всякакъв род причини, с които да внуши колко абсолютно логично и приемливо е било поведението й. Девите са причината за съществуването на договорите във всички сфери на човешката дейност и необходимостта те да бъдат подписвани, подпечатвани и спазването им да се съблюдава със силата на закона.

Везни (23 септември – 22 октомври)

Порок: Мързел

Настъпил ли е последният възможен момент? Можете да прецените дали действително е така по това, че представителят на зодия Везни най-после се е надигнал и се кани да започне да се подготвя. Искате да започнете работа по даден проект следващата седмица? Ако партньорът ви е Везни, по-добре му кажете, че крайният срок за изпълнението му е бил вчера. И в случая говорим за човек от тази зодия, у който има някаква решителност и стремеж да положи усилия, докато повечето Везни са все още в леглото или най-после са успели да стигнат до дивана, за да гледат телевизия.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Порок: Похот

Скорпионът от женски пол може и да има невинен поглед, но в съзнанието си разкъсва дрехите на мъжа, на чието сърце е господарка и което се кани да разбие. Ако представителят на Скорпион е от силния пол, просто ще се появи от немай къде и ще поиска да прекарате нощта в града, в спалнята или на задната седалка на колата в случай, че одеялото ви се намира на повече от 10 минути разстояние.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Порок: Непостоянство

Ти имаш перфектния любовник, нали? О, значи не е бил перфектен? Искаше да го задържиш, но в същото време да имаш още един, за да имаш две версии на най-доброто? И те не го приеха добре? Стрелците никога не са удовлетворени и това кара представителите на тази зодия да си намират доста заплетени и нерационални аргументи и обяснения относно това защо все още не притежават всичко, което смятат, че трябва да имат.

Козирог (22 декември – 19 януари)

Порок: Амбициозност, стремеж към върха

Чудите се дали сте преуспели? Ето един начин да разберете: Търси ви представител на зодия Козирог, за да ви убеждава, че сте най-добри приятели и винаги сте били. Козирозите винаги се стремят към израстване и издигане в обществото. Те винаги се отглеждат за някой и търсят контакт с него, защото са сметнали, че той или тя може да им съдейства, за да преминат на следващо ниво. Защото това е голямата цел в живота им – да вървят напред и нагоре.

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Порок: Лекомислие

Когато Водолеят ти каже, че те обича, той го мисли. Само че дефиницията му за любов би могла да е по-повърхностна от любовта на тригодишно дете към неговото плюшено мече. Водолеят изразява на глас своята отдаденост, но обвързването му не почива на емоции. По този начин представителите на тази зодия се застраховат от усложнения и затруднения. Те се оттеглят без много да му мислят при първия знак, че се задава проблем. И въпреки това те действително си мислят, че са били свързани и че са дали всичко от себе си за тази връзка и това при всички положения е означавало нещо. А за бившите не остава нищо друго, освен с голямо закъснение да проумеят, че единственото чувство, изпитвано от Водолея, е било празнота.

Риби 19 февруари – 20 март

Порок: Наркотици и алкохол

Рибите обичат да се свързват с други реалности. Когато представителят на тази зодия е млад, той го постига чрез въображението си и дълбокото разбиране за светове, простиращи се далеч отвъд нашия собствен. Докато не развият силно чувство за дисциплина в по-зряла възраст обаче, че търсят начин да направят тази връзка с другите измерения, като използват субстанции, които ги потапят в тази нереалност, където те прекарват твърде много време.

Подобни статии