Херо Мустафа към жени-предприемачи: Вашите съдби ми напомнят за моята собствена

"Вашите съдби ми напомнят толкова много на моята собствена. Съдба на преодоляване на препятствия, на борба за справедливост и помагане на други жени да постигнат целите си". Това каза посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа по време на виртуалното откриване на втората в България Академия за жени предприемачи, съобщиха от посолството във Фейсбук.

„Мечтайте с размах! Постигайте целите си и се целете още по-високо!“, приветства участничките в Академията посланик Мустафа.

От посолството изтъкват, че чрез тази академия и програми, подобни на нея, Съединените щати се стремят да подобрят живота на 50 милиона жени по целия свят до 2025 г. По думите им повишават квалификацията на жените по целия свят, за да заемат полагащото им се място в бизнеса.

"Успех на всички български участници! Ние вярваме във вас!" завършват от мисията.

Иначе в продължение на четири месеца 36 дами от цялата страна с идеи за собствен бизнес ще се обучават напълно безплатно как да развият проектите си и да ги превърнат в реалност. Техни ментори ще бъдат водещи преподаватели от Нов български университет и представители на бизнеса.

„Ние виждаме потенциал сред всички кандидатки. И това ни дава надежда, че жените по света могат да просперират. Защото, когато жените се развиват, се развива и семейството, и обществото, и цялата страна", написаха във социалната мрежа от НБУ.

Подобни статии