Посрещнаха националите по баскетбол с позабравеното "Българи юнаци!"

Баскетболните ни национали се прибраха от Латвия след края на европейските квалификации и класирането за първенството на Стария континент.

Фенове и близки носеха огромен плакат с надпис "10 години стигат. Благодарим ви".
На летището бе още един от националите - Йордан Минчев, който пропусна последните мачове, но бе дошъл, за да поздрави лично съотборниците си. Директно към клубните си отбори се присъединиха Константин Костадинов от "Реал" (Мадрид) и Александър Янев от чешкия "Бърно".

Президентът на федерацията ни по баскетбол Георги Глушков също бе сред посрещачите. "Този успех дава път на младите, дава им голям хоризонт. Другото, което мен ме вълнува е, че показахме характер. Показахме, че можем да се борим за победата от първата до последната минута. Ще кажа на Росен, че съм много щастлив от факта, че даде възможност на всички млади да се включат и да покажат какво могат. Беше важно", заяви Глушков на Летище София.

Капитанът на националния ни отбор Чавдар Костов сподели, че всички в отбора са много радостни. "Щастливи сме, защото изпълнихме това, за което отидохме в Рига. През цялото време вярвахме, че можем да го направим. За мен това ще бъде трето европейско, но от предишните две нямам много спомени. Спомням си, че през 2011 г., пак под ръководството на Росен Барчовски, играхме много добре. Надяваме се, че ще повторим това представяне. Росен Барчовски сега е много по-улегнал от преди 10 години. По-спокоен е, има контрол над играчите. Отборът играе освободено и без напрежение.

Всички имаме голямо уважение към него и затова нещата се получават", коментира Костов.

Самият Барчовски пък каза, че е много горд с класирането за европейското, въпреки отсъствието на някои основни играчи. "Най-доволен съм, че всички се връщаме здрави - без контузии и с отрицателни тестове, което в наше време не се случва толкова често", заяви Барчовски.

Подобни статии