Поставиха почти 1900 ваксини в "Пирогов" за 4 дни, удължават работното време на имунизационния център

Само за последните четири дни в Имунизационния център на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ са поставени цели 1,846 ваксини. Това съобщиха от лечебното заведение.

От най-голямата спешна болница у нас съобщиха още, че от понеделник имунизационният им център ще работи с удължено работно време. Желаещите да си поставят ваксина могат да го направят всеки ден от 08:00 часа до полунощ. За удобство на гражданите са осигурени 3 медицински екипа в Имунизационния център, които ще работят включително събота и неделя при удължено работно време. От болницата допълват, че разполагаме с достатъчни количества от регистрираните на територията на Република България ваксини: Comirnaty (Pfizer), Moderna и Janssen, като зареждането се осъществява чрез РЗИ – град София.

От понеделник УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ променя от понеделник (25.10.2021 г.) и цената на бързите антигенни тестове. Гражданите ще заплащат само такса за вземането на пробата, която ще е в размер на 10 лв. Обособените за целта пунктове се намират пред входа на мултипрофилното спешно отделение на болницата и са с работно време между 08:00 и 18:00 часа. За всички служители на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ бързите антигенни тестове остават напълно безплатни.

Подобни статии