Повдигнаха обвинения за умишлен палеж на родителите на загиналите при пожар деца

Родителите на двете невръстни деца, които в събота вечерта изгоряха в стаята си в апартамент във варненския кв. "Владиславово", вече са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвала смърт. Това съобщи окръжният прокурор Красимир Конов. 

След няколко часа разпити в Трето РУ майката и бащата са били задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа, като предстои обвинението да внесе искане в съда да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.
За престъплението, в което са обвинени родителите, законът предвижда от 5 до 15 г. лишаване от свобода. Все още не е ясно дали палежът е бил умишлен или е предизвикан по непредпазливост. Повече детайли разследващите очакват след приключването на пожаро-техическата експертиза и след финала на аутопсията на 4-годишното момиченце. Тази на 1-годишното му братче показа, че детето е починало от задушаване с дим

Подобни статии

 • Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Районният съд във Велинград остави в ареста двамата братя, изнасилили и причинили смъртта на 42-годишен мъж от курортния град. Така 22-годишният И.К. и неговият непълнолетен брат И.К., на 17 г., ще бъдат зад решетките.

  106
 • Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  За зачестили кражби на регистрационни номера и части на автомобили, сигнализираха жители на столичния кв. „Захарна фабрика”. Потърпевши се оплакват, че колите им осъмвали с изтръгнати лайсни и решетки за броня, без акумулатори и катализатори. Апашите разбивали и странични стъкла, за да отмъкнат навигационни системи, предаде Нова тв.

  59
 • Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Случаят с джипа, с който в края на миналата година бившият финансов министър Владислав Горанов опита да напусне страната, съвсем не е така прост, както се опитаха да го изкарат. Колата е издирвана от Интерпол по искане на Русия и съвсем не е нова, както твърдеше той. По случая разследването в ГДНП е вече няколко тома - има установени странни факти. Засега данните показват, че колата е произведена август 2018, а регистрацията ѝ е от 1 януари 2018 г. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след края на вътрешната комисия в парламента.

  150