Правим си маникюр у дома

Олио и крем за ръце предпазват кожата от дезинфектантите

Запазете ноктите си здрави и красиви по време на карантината.

Ако сте редовни посетители на салона за маникюр, карантината вероятно не се отразява добре на ноктите ви. Дори и да сте свикнали да живеете с перфектно поддържани ръце, вирусът със сигурност ще ви принуди да отложите часа си с няколко седмици.

Почитателките на гел лака ще се сблъскат с отлепване на продукта от основата на нокътя. Колкото и неприятно да бъде повдигането на материала е по-добре да не рискувате собственото си здраве и това на вашите близки заради процедури, от които към момента дори не се нуждаете. Подходете находчиво и положете необходимата грижа за ноктите си в домашни условия, за да не загубите ефекта от здрави и красиви плочки.

Винаги е по-добре да се обръщате към специалист що се отнася до здравето на ноктите си, просто защото с помощта на опитен и кадърен маникюрист всяка плочка може да бъде променена към по-добро. Предвид създалата се ситуация покрай вируса COVID-19, обаче е по-разумно да си останем в къщи и да положим някои базови стъпки за да закрепим ноктите си здрави за по-дълго време. Ако специалистът, който прави маникюра ви, използва качествени материали и техники на работа, би трябвало маникюрът ви да издържи около седмица повече от предвиденото време. В такъв случай, когато усетите, че минава моментът, в който е трябвало да посетите салона, поставете обикновен прозрачен топ лак върху маникюра си. Тази хитринка би трябвало да задържи гела от повдигане поне няколко дни. Когато лакът се отлепи отнякъде, той започва да се закача в дрехи, коса и прочие, което предизвиква голям дискомфорт. Не е здравословно да оставяте повдигнат материал върху плочката, тъй като под него започват да се събират влага и микроби, което може да доведе до гъбична инфекция на плочката. Не е добро решение и да дръпнете повдигнатата част, защото с нея ще свалите и слой от нокътя си, което ще доведе до изтъняване на плочката и дори болка. Опитайте се възможно най-нежно и внимателно да отстраните гела в домашни условия. За целта ще се нуждаете от две пили - груба и буферна, лакочистител с ацетон или чист ацетон, избутвач за кожички, памук и фолио. Първата стъпка е да надраскате хубаво горната част на гел лака с грубата пила, като при наличието на декорация е хубаво тя да бъде премахната в тази стъпка. Следва да напоите хубаво десет малки парчета памук с избраната течност, като преди да ги поставите на пръстите опитайте да изцедите излишъка, притискайки памука в салфетка. Поставете памука на нокътя без да се докосва до кожата около него и увийте горната част на пръста с предварително изрязано в правоъгълна форма фолио. Изчакайте 7-8 минути, ако сте избрали чист ацетон и 10-15 ако сте заложили на лакочистител. Последната стъпка е да премахнете люспите гел с избутвача, като стараете да не задълбавате с инструмента. Движете се по повърхността на нокътя. Ако остане някъде парче гел, не дълбайте, а по-добре го изпилете с грубата пила съвсем леко и то бързо ще изчезне. Използвайте буферната пила за да полирате плочката.

След като сте предпазили плочката си от изтъняване е време да изпилите ноктите си, така че да не се счупят, тъй като без гел лака те са по-меки. Използвайте отново грубата пила за целта. Най-често причината за счупен нокът се крие в грешна позиция на пилата при работа. Първо намалете дължината, доколкото усетите за комфортно. Опитайте се да придържате пилата леко под нокътя на ъгъл около 45 градуса. Следва да изпилите хубаво плочката от двете страни, опитвайки се да придържате пилата цялостно под обема на нокътя. Крайният резултат трябва да образува перфектна линия между канала на нокътя и свободния му край. Именно тази линия ще предпази нотите ви от чупене. За да допринесете за по-малко рани в областта на кутикулата - кожата около основата плочката. Избутвайте кожичките си след всяко къпане, когато те са по-меки и лесни за манипулация. По този начин тази тънка кожа ще спре да се залепва за основата на нокътя и няма да бъде дърпана нагоре при неговия растеж. Не забравяйте да използвате крем за ръце и олио за кожички редовно, за да поддържате кожата си хидратирана и мека, въпреки честата употреба на силни дезинфектанти и препарати.

Винаги е добра идея да поставите безцветен заздравител като финална стъпка за блясък и подкрепа на плочката. Ако пък не можете да се лишите от цветен маникюр и имате уменията за нанасяне на лак, действайте смело. Задължително използвайте основа при употребата на по-тъмни цветове, за да избегнете пигментиране на плочката. С толкова свободно време можете да изпробвате част от различните техники за декорация с обикновен лак, които виждате в социалните мрежи. Предизвикайте въображението си и създайте свой собствен уникален дизайн.

Подобни статии