Правят Алея на мечтите на децата с епилепсия

Деца и младежи с епилепсия от цялата страна ще могат да се включат със свои рисунки в кампанията „Това е моята мечта. Харесва ли ти, мамо?“ от 23 юни до 15 септември. Тя се организира в сътрудничество на Асоциацията на родители на деца с епилепсия и ЮСИБИ България, с подкрепата и на КТ “Подкрепа” и други лица, сред които лекари и популярни личности.

Целта на кампанията е да стимулира децата, които живеят с епилепсия, да изразят своите мечти и преживявания чрез изкуството, както и да допринесе за по-доброто им разбиране и приемане от обществото. Оригиналните рисунки на всички участници ще бъдат изложени на специална Алея на мечтите по време на неврологичните конференции през есента. Началото на кампанията бе обявено на благотворителна изложба на 4-годишната Дара Георгиева в софийското Ларго с участието на художника авангардист и неин учител Иван Яхнаджиев, съобщи БНР.

Малката художничка с голям талант вече има ясно изявен стил, със смело съчетаване на цветовете и много настроение във всяка една творба. Желанието на Дара е приходите от продажбите на картините й да бъдат дарени на Асоциацията на родители на деца с епилепсия, съобщават от пациентската организация. Иван Яхнаджиев пък демонстрира на живо бодиарт и рисува заедно с всички присъстващи, които се изкушават от четките и боичките.

Подобни статии