Правят пълнометражна анимация по "Властелинът на пръстените"

Кадър от анимационната версия на "Властелинът на пръстените" на Ралф Бакши от 1978 г. Тя има много фенове, но и много противници, защото остава недовършена.

Култовото американско филмово студио Warner Bros работи по създаването на пълнометражен анимационен филм по мотиви от трилогията „Властелинът на пръстените“.

Изданието The Hollywood Reporter съобщава, че работното заглавие на проекта е The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim.

Според медията продукцията ще бъде режисирана от известния японски аниматор Кенджи Камияма, което дава добри надежди, предвид високото качество на японската пълнометражна анимация за възрастни. Камияма е работил по култови анимета като "Акира" (легендарната продукция на Кацухиро Отомо) и "Служба за доставка Кики" на великана в жанра Хаяо Миядзаки. Режисирал е и телевизионната версия на "Дух в броня", която не може да се мери с оригиналния филм, но все пак е част от киберпънк класиката, която не се нуждае от представяне.

Сценарият е възложен на Джефри Адис и Уил Матюс, които преди това са си сътрудничили в създаването на The Dark Crystal: Age of Resistance от 2019 година.

Един от сценаристите на оригиналната филмова трилогия „Властелинът на пръстените“ - Филип Бойенс, ще бъде консултант на новата продукция.

В момента се провеждат кастинги, за да се изберат актьори за озвучаване на анимационните герои.

Ралф Бакши направи анимационна версия на "Властелинът" през далечната вече 1978 г. и макар тя да има култов статус, много от феновете на Толкин не я харесват, защото тя остана някак недовършена - в тази версия Фродо така и не унищожи пръстена. Това не е случайно - Бакши замисля филма в две части, но втората част така и не се осъществява заради липсата на пари. Друга анимационна версия по Толкин са "Хобит" и "Завръщането на краля" от 1977 г., но те са насочени по-скоро към детска аудитория.

Подобни статии