Преди европейското по волейбол: Трофей от 9 кг чисто злато обикаля в Пловдив

Снимка: БВФ ва Янева (от ляво на дясно), Гергана Димитрова и Елица Василева позират с уникалната купа.

Горещо волейболно шоу обещават българските националки по волейбол и старши треньорът им Иван Петков, които първи се докоснаха до уникалния трофей за Евроволей 2021.

Той бе посрещнат в Пловдив от Величко Родопски, и.д. кмет на града, от Георги Титюков, зам.-кмет по спорта и младежката дейност, и от президента на федерацията Любомир Ганев. Купата е изработена от чисто злато и тежи 9,6 кг, като основата й е дървена. Висока е 74 см и е направена ръчно в италианската компания, чието дело са трофеите за световното първенство по футбол и за Шампионската лига. Като част от стратегическото партньорство с БФВ „Лидл България“ организира тридневен тур на купата в Пловдив. Утре златният трофей ще бъде изложен от 19 до 21.30 часа на Римския стадион на Джумая джамия, а в събота от 19 до 21.30 ч. - в Цар-Симеоновата градина. На следващия ден също от 19 до 21.30 ч. пловдивчани ще могат да се снимат с купата на Фонтана с пеликаните.

"От 18 август започва битката в зала "Колодрума" и приканваме всички пловдивчани да подкрепят отбора ни срещу Гърция“, призоваха националките ни по волейбол.

На посрещането на купата в Пловдив присъстваха капитанът Елица Василева и съотборничките й Ева Янева и Гергана Димитрова. Трите не само не спираха да раздават автографи, но и обещаха, че ще дадат с отбора всичко от себе си, за да може да задържат купата в България.

Пловдив ще приеме двубоите от Група B, четири 1/8-финала и два 1/4-финала. Селекцията на Иван Петков се падна в група с Полша, Германия, Чехия, Испания и Гърция.

"За нас бе естествено да се спрем на Пловдив за домакинството на нашата група - първо заради успехите на Марица, а и защото в лицето на общината срещнахме партньор, с който си поставихме високи цели", подчерта Любо Ганев.

Подобни статии