Преди Мечо да стане Пух

Първата официално одобрена предистория за Мечо Пух излиза на български. "Мечо Пух: Имало едно мече" от Джейн Риърдън е написана в оригиналния стил на Алън Милн и е с илюстрации в стила на Ърнест Шепард, разказват издателите от "Сиела".

Имало едно време едно мече, което седяло върху рафта в един много голям универсален магазин. То не било нито по-голямо от останалите, нито по-умно, но било много, много специално. И когато майката на малкия Кристофър Робин го купила и го подарила на сина си, мечето намерило своето дете и станало най-любимата му играчка. Запознало се и с нови приятели - Прасчо и Йори.

Приключенията им в Лондон са вдъхновени от детството на истинския Кристофър Робин. Четиримата посещават музея, където има големи динозаври, зоологическата градина, в която живеят всякакви животни, а в един дъждовен ден се запознават и с една малка мишка.

"Мечо Пух: Имало едно мече" отдава истинска почит към наследството на Алън Милн и невероятния му дар да създава вълшебни истории. Джейн Риърдън се заема с изключително отговорната задача да оправдае очакванията на милионите почитатели на книгите, давайки им носталгичната възможност да разберат как плюшените приятели се превръщат в героите, които всички познават и обичат, допълват от "Сиела".

Подобни статии