Предизборната кампания в Германия се ориентира към приключване

Снимка: ЕПА/БГНЕС Меркел ще продължи да управлява до съставянето на ново правителство

Последните предизборни прояви в рамките на кампанията за германските парламентарни избори са планирани за днес и утре, предаде ДПА.

Предизборната кампания вече се ориентира към приключване.
Двама от кандидатите за канцлер, Олаф Шолц от социалдемократите и Аналена Бербок от "Зелените", се насочват за последните си предизборни прояви към Северен Рейн-Вестфалия, най-многобройната германска провинция и сърцето на германската индустрия.
Кандидатът на Християндемократическия съюз Армин Лашет е в Бавария, Южна Германия, където разчита, че сестринската партия на ХДС, Християнсоциалният съюз, ще спечели изборите.
Последните прояви в рамките на тази кампания както на Шолц, така и Лашет, са планирани за утре.
Преднината на Лашет пред Шолц се стопи по време на кампанията, и сега социологическите проучвания сочат, че разликата помежду им не е по-голяма от два-три процента.
Ако Шолц спечели, това ще бъде значителна политическа промяна в Германия, в която през последните близо 16 години доминираха консерваторите на канцлерката Ангела Меркел.
Близките резултати на политическите сили, участващи в надпреварата, доведоха до сериозни спекулации по въпроса как би изглеждала една нова управляваща коалиция.
Меркел, която през по-голямата част от кампанията стоеше настрана, ще вземе участие в предизборни прояви на Армин Лашет днес и утре, отбелязва ДПА.
Меркел ще продължи да управлява до съставянето на ново правителство.

Подобни статии