Премиерът Янев призова парламентарните формации за диалог за съставяне на редовно управление

“Призовавам за диалог, който ще изгради формулата за бъдеще управление и приемственост към това, което е направил служебният кабинет”. Този апел към партиите в 46-ото Народно събрание отправи служебният премиер Стефан Янев в началото на правителственото заседание.

Той оцени положително работата на кабинета. По думите му сега ще се види дали партии ще имат мъдростта, волята и желанието да работят за българските граждани. Премиерът изтъкна, че в коронакризата, която ни достигна, трябва да се демонстрира как държавата иска и е в състояние да подаде ръка както към гражданите, така и към бизнеса.

Янев посочи, че кабинета е направил необходимите промени в Плана за възстановяване, който вече е публикуван за обществено обсъждане. Той изрази надежда, че в близките дни екипа на вицепремиера Атанас ще коментира с партиите акцентите в него. Министър-председателят извади акценти като образование и иновации. Той говори и за демографската криза като посочи, че едно от решенията е развиваща се икономика.

Накрая Янев каза, че се надява това, което е започнато от служебния кабинет да бъде продължено и показа готовност да предоставят пратически методи на наследниците си.

Подобни статии