Премиерът: Лесно е да коментираш от жълтите павета, когато нищо не си построил

От жълтите павета е лесно да коментираш, когато никога нищо не си построил. Този коментар във Фейсбук направи премиерът Бойко Борисов след инспекция на АМ "Струма".

Борисов отчете, че половината от строителните дейности по тунел „Железница“ на АМ „Струма“ вече са изпълнени. "Това е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той ще е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка ще е над 2 км. Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика. Строителните дейности по обекта стартираха през октомври миналата година", припомни Борисов.

Премиерът отбеляза, че напредва работата и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Той се изгражда по технологията „потактово избутване“ на горното строене с хидравлични крикове. Съоръжението е от два моста за двете платна на движение. Борисов констатира, че първия мост вече е готов и изрази надежда до март да вързан с пътя. "Така че едната посока от Гърция към София да работи и след това правим и другия мост", обясни Борисов.

"АМ "Струма" е поредният мащабен строителен обект, който изграждаме. Тук теренът е много труден, на места с голяма денивелация. Огромен труд са положили строителите както тук, така и на "Хемус", "Европа", пътя Ботевград - Видин и др. Иначе от жълтите павета е лесно да коментираш, когато никога нищо не си построил", каза премиерът.

Борисов коментира също, че магистрала "Струма" е трябвало да бъде готова за Олимпиадата през 2004 г.

Подобни статии