Премиерът отчете: Над 100 млн. лв. повече отидоха в здравеопазването този месец

Държавата е наляла допълнителни 100 млн. лв. в здравеопазването през този месец. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов при инспекция на завод за роботи край Пловдив, в които се произвеждат и машини за тестване на ваксини срещу коронавируса. Заедно с него е вицепремиерът Томислав Дончев и министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

"Този месец ще минем 70-80 млн. лв. за хората на първа линия. Плюс допълнителните парите за ремдисивира, ваксините - над 100 млн. лв. допълнително са отишли този месец в здравеопазването. Две, три седмици да се пазим, след това ще може да отпуснем", коментира ситуацията с пандемията у нас Борисов и допълни, че "нито има КПП-та, може да се разходиш в планината, да отидеш за риба".

"Опитваме се хем да не създаваме паника, хем да пазим докторите. Натискът е огромен. Цялата икономика работи", каза още Борисов.

Относно ваксините срещу COVID-19 премиерът каза, че участваме в 7.

"Ето с тези машинки тестват ваксините за COVID-19. Те са за канадска компания", показа директорът на завода. Той каза, че 250 души работят там и половината от от тях са инженери и добави, че взимат по-високи заплати от средната в страната. В завода се изработват също части за електромобили и зъболекарски машини. От обиколката стана ясно, че в него се произвеждат 10 000 робота за американската армия.

"В Америка по-добре се менажира вируса", каза директорът на завода на въпрос на премиера дали в Щатите има COVID-19.

Подобни статии