Премиерът Стефан Янев се преклони пред паметника на Христо Ботев във Враца

"Отдавайки почит към безсмъртието на революционера и поета, се чувстваме българи и така сме сигурни, че предаваме на нашите деца и внуци завета на всички онези, които са се саможертвали, за да ни има нас, да я има България.". Това заяви министър-председателят Стефан Янев във Враца, след като отдаде почит пред Христо Ботев и неговата чета в деня, когато се отбелязва 145 години от героичния им подвиг, предаде БТА.

Служебният премиер поднесе цветя пред паметника на поета- революционер на централния площад във Враца на кратка церемония под проливния дъжд, който продължава да вали. Той бе посрещнат от областния управител Иван Сълов.

Янев отказа политически коментари, но отговори на журналистически въпрос дали в днешното заседание с новоназначените областни управители е участвал съветникът на президента Пламен Узунов и в какво качество.

По думите му съвещанието е било работно, ръководено лично от него и изцяло посветено на организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори. В работното съвещание са участвали и представители на почти всички министерства, на органите на правоохранителната власт, както и на президентската администрация. "Пламен Узунов е участвал като координатор и не ръководи нищо", подчерта Стефан Янев.

Служебният премиер каза, че не вижда скандал в изказванията на освободените от длъжност ръководители на служби по повод отнетия допуск до класифицирана информация на министъра на вътрешните работи.

"Всеки развива собствените си тези, но нека да работим с факти. Има ли отнемане, няма ли отнемане- с това се занимават службите. Ако ние влезем в техния наратив и започнем да говорим какво правят те, ще стане прекалено публично, а има някои неща, които трябва внимателно да се обсъждат", каза Стефан Янев.

Подобни статии