Президентът на БФС поздрави девойките до 19 години за отличното представяне в квалификациите за Евро 2022

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов поздрави националния отбор за девойки до 19 г. за перфектното му представяне в първата фаза на квалификациите за европейско първенство. Момичетата на селекционера Станислава Цекова спечелиха безапелационно групата си с пълен актив от 9 точки след победи над Литва, Казахстан и Гърция.

"Развитието на женския футбол отдавна е залегнало като приоритет в политиката на Българския футболен съюз и резултатите от това вече са видни. Сигурен съм, че това ново поколение от талантливи футболистки ще донесе много радост на българските фенове", заяви Михайлов пред официалния сайт на БФС и похвали отличната работа на треньорския състав - Станислава Цекова, Крум Ловков, Иван Христов и администратора Тодор Праматаров.
През идната пролет България WU19 ще участва в следващата фаза, състояща се от 7 квалификационни групи от по 4 отбора. Победителите ще се класират за финалите на Евро 2022.

Подобни статии

 • Бербатов обвини БФС в

  Бербатов обвини БФС в "унизително поведение"

  Отново ставаме свидетели на унизително поведение от страна на ръководството на БФС. Това написаха от екипа на кандидата за президент на на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, който за пореден път атакува настоящото ръководството на централата с президент Борислав Михайлов.

  117
 • Бившият адвокат на ЦСКА мина в оправдателен режим след срещата за стадиона на ЦСКА

  Бившият адвокат на ЦСКА мина в оправдателен режим след срещата за стадиона на ЦСКА

  Министърът на младежта и спорта Радостин Василев, който е бивш адвокат на ЦСКА, премина в оправдателен режим след дълга и напоителна среща със собствениците на ЦСКА и представители на "Сердика спортни имоти" по казуса със стадион "Българска армия" вчера. Бившият адвокат заяви, че "защитавал единствено интересите на държавата", а скоро му предстояла и среща с други отбори и спортни федерации, които ще поставят своите проблеми и ще бъдат запознати с програмата на министерството.

  117
 • Нова Броудкастинг Груп и БНТ ще излъчат съвместно световното първенство по футбол

  Нова Броудкастинг Груп и БНТ ще излъчат съвместно световното първенство по футбол

  Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия ще излъчат съвместно световното първенство по футбол през 2022 година. Благодарение на партньорството между тях, българските зрители ще имат възможност да се насладят на 22-ото издание на финалите за световната купа, които ще се проведат в Катар през есента.

  165