Президентът Радев: Българските граждани са защитени от повишаване на цените на тока до Нова година

Снимка: БТА

Българските граждани са защитени от повишаване на цените на тока до Нова година. Това заяви в Перник президентът и кандидат за втори мандат Румен Радев. По думите му това се дължи на голямото предимство, че населението не е на свободния, а на регулирания пазар. Радев съобщи, че в четвъртък ще пътува за Брюксел, където ще се състои Съвет на ЕС по проблемите на кризата в енергетиката, съобщи БТА.

Президентът посочи, че при актуализацията на бюджета е заложено повишаване на компенсациите за енергийно бедните и те вече се получават от хората. Радев каза също, че се работи по въвеждане на механизми, които да защитят максимално българските граждани, когато регулаторът започне промяна на цените от Нова година.
Ваксините са единствената защита, с която разполагаме в момента, заяви в коментар Радев, относно ситуацията с коронавируса. По думите му, това се доказвало непрекъснато от всички статистики. Той подчерта, че държавите, които са напреднали с ваксинацията, се отварят, докато ние се затваряме. Президентът сподели, че мерки срещу заразата се вземат непрекъснато и призова гражданите да бъдат отговорни и да мислят за близките си. "Животът е дар и не бива да го залагаме безразсъдно", заяви Радев. Той уточни, че се е ваксинирал.
Президентът и кандидат за втори мандат Румен Радев посети днес Перник по случай празника на града.

Подобни статии