Президентът Радев показа чудесна спортна форма с 50 лицеви опори

"Каратето е спорт, който гради характери. Учи и възпитава на дисциплина, воля, уважение". Това каза президентът Румен Радев по време на откриването на турнира Sofia Karate Open 2021 – Купа на президента. Президентът демонстрира великолепна спортна форма. Без никакви усилия той направи 50 лицеви опори в импровизирана надпревара с ученици в спортния комплекс на училище „Свети Георги“ в София.

„За мен е истинско удоволствие да видя толкова много млади, усмихнати хора от толкова много държави. Карате е спорт, който гради характери. Учи и възпитава на дисциплина, воля, уважение. Карате е спорт, който свързва хората. Да не забравяме, че каратето накара всички нас да се гордеем като българи, защото на Олимпиадата в Япония Ивет Горанова записа със златни букви името си именно в този спорт. Убеден съм, че сред вас са бъдещите европейски и олимпийски шампиони”, каза Радев при откриването.

Президентът изрази съжаление, че не всички деца се занимават със спорт и че много от тях предпочитат да останат пред телевизора, компютъра, телефона или таблета.

Турнирът се провежда като част от календара на Българската национална федерация по карате и инициативата „Спортувай с президента“, в рамките на която държавният глава насърчава физическата активност на българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.

Подобни статии