Президентът Румен Радев: Връщането на статуквото на бял кон не се състоя

Благодаря от сърце на всички, които ни подкрепиха. Това заяви новият стар президент Румен Радев, след като стана ясно, че печели убедително втори мандат.  "Приключи един безпрецедентен политически месец, който си пролича желанието за промяна и отстраняването на мафията от властта", каза Радев. По думите му въпреки инсинуациите, които ги заливали с фалшиви новини, България е издържала изпита по демокрация. Демокрацията функционира благодарение на вас”, каза Радев, който благодари на подкрепилите го за втори мандат.

Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, коментира държавният глава. 

По думите му новият парламент няма право на грешка и ще бъде самоубийство за партиите, които пренебрегнат това. Според него очакванията на народа са за отчетливо политическо мнозинство, което да започне реформите.

Президентът Радев коментира, че в страната е приключил един „безпрецедентен политически месец”. „Месец на два вида избори, които ясно откроиха желанието на народа за промяна, за скъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта”, допълни още той.

На свой ред вицепрезидентът Илияна Йотова благодари на покойния си баща, чиято била заслугата да се превърне в силно момиче и посвети победата на Стефан Данаилов, който пръв й се доверил.

Подобни статии