Приказките на Шехерезада от "Дай, България" за Пеевски

Мейнстриймът първо подменя истината за депутата в Гугъл, след това цитира клеветите

Иво Мирчев се разлива срещу Пеевски

Знаете ли, че има български „политик“, за когото световната търсачка Гугъл е публичен регистър? Място, откъдето вади „доказателства“ срещу враговете на шефовете си, които пък от своя страна владеят мейнстрийма и активират подобни на този политик говорещи главички, за да рутят враговете им. Не вярвате? Достатъчно е да чуете самопризнанията на разпенилия се като втасал кашкавал активист на „Дай, България“ Иво Мирчев в ефира на bTV и ще се убедите.

Кръглият в мислите си (наподобяващи нулички) псевдополитик, който всъщност е един от най-тлъстите тролове на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, се появи в едно от любимите места на владетелите на мейнстрийма, за да изговори за норматив 1001 лъжи. Свикнал като партията си да бъде държанка на олигарси като разградския бос, Цветан Василев и други подобни сенчести фигури, Мирчев превъзбудено влезе в ролята на Шехерезада в опит да замаже истината за босовете си.

А тя е проста – в продължение на 30 години олигарсите цицаха обществото. Буквално. През бандитска приватизация, източване на цели банки, впиване в едни от най-важните отрасли на страната като енергетика и здравеопазване. И сега категорично отказват да платят сметката за масрафа си и се пробват да го прехвърлят на друг.

А този друг е твърде популярна мишена на олигарсите – депутатът от опозиционната ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Той силно разстройва крехките от прогнилост души на подсъдимите босове, като им секва далаверите със законодателни инициативи или като медиите му вадим наяве аферите им. И затова Мирчев се е разпенил. По поръчка. И ръси не просто нелепици, а лъжи, за които лесно може да му бъде потърсена сметка в съда.

Всъщност не – това последното трудно може да се случи в държавата на Христовците, Прокопиевците и Лозановците, които са задушили Темида в отровната си прегръдка. Няма какво да се лъжем – българският съд от години е овладян от олигарсите у нас и им служи вярно като наложница. Затова никой не се учуди, като стана ясно, че Христо Иванов е пробутал на Висшия съдебен съвет пробита система за разпределение на делата, на която е дал дистанционното в ръцете на босовете си. А те от своя страна си я ползват както намерят за добре – видя се и от това, че по „случайност“ удобен съдия се падна да пусне в Москва обвиняемият за шпионаж в полза на Русия Николай Малинов. Който пък е верен ортак на Цветан Василев и няколко кремълски олигарси. Ако се направи пълна проверка, може би ще лъсне и кои други ключови за държавата дела са попадали „случайно“ в ръцете на правилните съдии.

Но затова Мирчев и „Дай, България“ си траят. Явно в Гугъла, който той ползва, няма информация за това.
Има обаче лъжи за Пеевски, за разни имагинерни фирми с кредити за стотици милиони от ББР, с които лично Прокопиев, обслужващият му персонал като Иво Мирчев и троловете му се грижат да заливат световната търсачка. Правят го от години, построиха и цяла Фабрика за фалшиви новини около изданията, финансирани от олигархията, само и само да подменят истината с лъжи в търсачките.

Именно затова на въпроса къде ги пише нещата, които Мирчев цитира, той отвръща гордо и по кагебейски като Матросов на амбразурата: „Пише го в Гугъл“.

Знаем как се случват тия неща, товарищ Мирчев. Именно това е и начинът на действие на мейнстрийма. Описвали сме го през годините, но е добре да се припомни и сега.

Един от кръга „Капитал“ (в повечето случаи) подостря моливчето, плюе на морала и съвестта си и си измисля поредната гадост за Пеевски, неподплатена с никакви факти. После веригата от сайтове на олигарсите се задейства и прекопира измислиците му. А накрая говорещите главички на заплата при подсъдимите босове излиза в мейнстрийма, за който Прокопиев публично си призна, че държи, и преповтаря клеветите. Истинска Гьобелсова машина за пропаганда, чиито брънки много добре знаете.

В основата на тази манифактура за лъжи са „Капитал“ и „Дневник“ на Прокопиев, свързаният с него сайт „Медиапул“ на бившата говорителка на Иван Костов - Стояна Георгиева, окупираната все от кадри на разградския бос българска секция на „Свободна Европа“, играещият ролята на личен пресцентър на Цветан Василев „Фрогнюз“, „Клуб З“ на фармацевтичния бос Огнян Донев, „Сега“ на Газовия барон Сашо Дончев. Подпомагат ги цяла плеяда платени от задкулисието водещи на публицистични предавания в няколко телевизии, говорещи това, което им плаща задкулисието, а не това, което защитава интересите на обществото.

А накрая, след като тази манифактура е изплюла поредната продуцирана поръчкова лъжа, я подхващат троловете на Прокопиев и я разпространяват в периферни сайтчета, в социалните мрежи, а оттам в Гугъл. И когато някой попита за доказателства, вмирисаните кашкавалчета като Мирчев надуват бузи, порозовяват като разградския бос на подсъдимата скамейка и самоотвержено заявяват: „Пише го в Гугъл“.
И понеже явно опорките на Мирчев стигнаха само дотук, ние да се пробваме да попитаме, пък той да седне и да почете малко, за да ни отговори. Правила ли е някога опит „независимата“ партия „Дай, България“ (състояща се само от близки и роднини на задкулисните фигури у нас) да разследва Иво Прокопиев, Цветан Василев, Сашо Дончев, Огнян Дончев и, извиняваме се за богохулството – Иван Костов?

Чували ли са за град Меричлери и геноцида, който Прокопиев е извършил спрямо местното население за няколко милиона печалба? Проверявани ли са връзките на Лозан Панов, Калин Калпакчиев и Христо Иванов с всички тези подсъдими босове? Разследван ли е някога Цветан Василев за фалита на КТБ и повторния грабеж, който тече в полза на същите тези кръгове? Знаят ли нуличките в „Дай, България“, че прокуратурата буквално закри вестник „Телеграф“ с един подпис на обвинител и защо този факт така удобно се пропуска, когато се редят лъжите за това кой владее държавното обвинение?

Не си правете труда, товарищ Мирчев. Знаем, че няма да можете да отговорите на тези въпроси, защото нямате опорки за тях. А междувременно молим – влезте в публичните регистри и намерете доказателства, че Пеевски има кредити към ББР. Тръпнем в очакване да видим тези документи.

Подобни статии

 • Джамбазки: Неприемливо е български граждани да се ангажират с антибългарска политика

  Джамбазки: Неприемливо е български граждани да се ангажират с антибългарска политика

  "Когато говорим за вътрешна отбрана, трябва да обърнем внимание и на много важен аспект. Това е така наречената информационна война срещу държавите-членки на Северноатлантическия договор. България отново в момента е потърпевша от такова информационно нападение в социалните мрежи, извършено от служби и организации, които аз лично свързвам с дълбоката държава в Република Северна Македония, с Белград и, разбира се, с фабриката за фалшиви новини в Санкт Петербург." Това каза заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по време на международната конференция "Европа и новите глобални заплахи".

  497
 • Триумвиратът на боклука сее лъжи за Делян Пеевски

  Триумвиратът на боклука сее лъжи за Делян Пеевски

  Бобокови заливат обществото с фалшиви новини, за да перат имиджа си и да се правят на жертви

  Един триумвират се опитва да държи в плен България. Триумвиратът на олигарси, обслужвани от поръчкови журналисти и фалшиви новини. Триумвират от хора, натрупали имането си на гърба на гражданите на държавата благодарение на корупция и обществен боклук. А сега, опитващи се да държат същата тази държава и нейните граждани в блатото на собствените си пороци и лъжи, разпространявани като псевдо новини, за да продължат да трупат милиони, паразитирайки върху всички нас.

  577
 • В Хърватия правят музей на фалшивите новини

  В Хърватия правят музей на фалшивите новини

  Този месец в Хърватия ще започне работа музей на фалшивите новини, който в първата фаза ще действа като уебсайт, съдържащ мнения на изтъкнати журналисти и учени, база данни за фалшиви новини и инструменти за повишаване на медийната грамотност и критичното мислене, както и за разпознаване и борба с фалшивите новини, предаде агенция Хина.

  893