Приключи кампанията за прием на ученици след завършен четвърти клас в НПМГ

Приключи кампанията за прием на ученици след завършен четвърти клас в Националната природоматематическа гимназия (НПМГ) "Акад. Любомир Чакалов" в София, съобщиха от училището. Последният приет ученик в пети клас в НПМГ е с бал 537,9850, под номер 176 в таблицата с класираните ученици.

"В двете паралелки са записани по 28 ученици. Надплановите четири бройки са резултат от приема на техните близнаци в редовните 52 места", информират от НПМГ.
Разпределението на учениците по паралелки предстои и родителите ще бъдат уведомени за подробностите на посочените от тях имейли. От ръководството на НПМГ пожелават успех на всички кандидатствали ученици и се надяват гимназията отново да бъде част от техните мечти след завършването им на седми клас.

Подобни статии

 • МОН ще проведе разяснителна кампания за ковид тестовете за учениците

  МОН ще проведе разяснителна кампания за ковид тестовете за учениците

  Министерството на образованието и науката ще проведе медийна информационна кампания за тестовете, с които ще бъдат тествани учениците два пъти седмично след завръщането им в училищата. Това е едно от решенията, които са взети на  днешното заседание на отрасловия съвет в системата на образованието. В него участват представители на просветното министерство, на синдикатите и на работодателите в системата.

  68
 • Зам.-министър Гайдарова: Тестването на учениците ще осигури безопасна среда в училище

  Зам.-министър Гайдарова: Тестването на учениците ще осигури безопасна среда в училище

  Амбицията ни е до началото на ноември да имаме тестове за учениците. Имаме една седмица, за да направим съответната организация и подготовка, така че при наличието на тестове да можем да върнем учениците от първи до четвърти клас в присъствено обучение. Само с въвеждането на тестове за COVID-19 може да се осигури безопасна среда в училищата. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова пред БНР, съобщи пресцентърът на МОН.

  74
 • Купуват щадящи тестове тип близалка за учениците от първи до четвърти клас

  Купуват щадящи тестове тип близалка за учениците от първи до четвърти клас

  Властта ще обяви обществена поръчка на стйност 13 млн. лева за т.нар. щадящи тестове тип близалка. Те ще се използват за учениците от първи до четвърти клас и няма да са задължителни, ако родителите не желаят. В такъв слу случай детето ще остане да учие вкъщи. Това заяви министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

  88