Принцесите още мечтаят и сбъдват мечтите си

Характерно за малките момиченца е, че обичат да си играят на принцеси. Във въображението си те са наследници на кралства, а и както знаем добре – в приказките доброто винаги побеждава.

Животът отрезвява мечтите ни и ни приземява, но има хора, които завинаги успяват да съхранят детския дух у себе си, за да продължат да мечтаят и да сбъдват мечтите си. От 13 май на книжния пазар е сбъднатата мечта на Анна Стефанова - „Принцеса Анна“. Сбъдната – защото всяка кралица, каквато тя се чувства, най-напред е била нечия любима принцеса. И защото детските книги са сред най-важните книги, които някой някога някъде ще прочете и ще подари, както подчертават издателите. А и те, както се уверяваме, са съхранили свойството да мечтаят и да сбъдват мечти. Както свои, така и на други мечтатели.

„Принцеса Анна“ е приказка за приятелството, за споделянето, за мечтите. С пожелание към хората и по-специално към малките читатели и слушатели, да се радват на живота, да ценят приятелите си и да им го показват. Всеки ден ни очакват безброй малки чудеса.

Единственото, което Анна Стефанова е трябвало да направи, след като тази прелестна книжка е оживяла във въображението й, а тя просто е изляла душата си върху листите, е било да намери издателство, което да сбъдне мечтата й докрай.

„Благодарение на активния си социален живот, многобройни познанства и приятелства в различни браншове и с най-различни хора, да избера партньор за реализирането на детската книжка се случи бързо – споделя тя.- Поразпитах приятели и повечето ми препоръчаха малкото семейно издателство „Екрие“. Хареса ми слогана им: „В Екрие работим с творци и реализираме мечти“. С Галина Попова, която лично редактира книгата, се впуснахме в това вълшебно предизвикателство, а благодарение на красивите илюстрации на художничката Анна Бабич, детската книга стана книжно бижу за принцеси.“

Текстът отлежавал 6-7 години, но все не можела да намерли време да го облече в корици и да го пусне на бала. „Сега почувствах, че мога да се заема и да реализирам тази си мечта за детска книга. Исках да създам нещо, което ще остане дълготрайно във времето, нещо красиво и много мило за мен, надявам се и за всички малки читатели – книга за принцеси“, казва Анна.

Авторката е сред малкото принцеси, които са се кичили с корони и след излизането от пубертета. Освен това тя е майка на два принца - Александър и Симеон. И както вече споменахме, носителка на две корони: през 2017 г. става „Мисис България – Европа 2017“, а през 2018 г. в Гибралтар е на трето място в конкурса „Мисис Европа 2018“.

В професионалното си развитие Анна е част от екипа на една от най-големите телекомуникационни компании в България.

В живота Анна Стефанова е лъчезарен човек, обича предизвикателствата, преследва мечтите си и не спира да се развива.

Шоколадът е голямата й страст – ежеседмично сътворява красота чрез ръчно правени шоколадови бонбони и сладкиши. Нима това не е магия?

Подобни статии

 • Украинският еквивалент на „Под игото“

  Украинският еквивалент на „Под игото“

  Стотици издания в Украйна, преводи на повече от 20 езика, общ тираж от над 5 млн. екземпляра и три киноекранизации, последната от които – холивудска, в навечерието на Ковид-пандемията. С тези представителни цифри на книжния пазар разцъфтя историческият роман „Захар Беркут“ – ново попълнение на престижната поредица „Световна класика“ на издателство Персей, отличена с награда „Златен лъв“ за издателски проект с най-голяма обществена значимост.

  52
 • Нова марка в Канада отдава почит към писателката Маргарет Атууд

  Нова марка в Канада отдава почит към писателката Маргарет Атууд

  Канадските пощи представиха нова марка по случай 60-годишната кариера на световноизвестната канадска писателка Маргарет Атууд, прочута с романа си "Историята на прислужницата", предаде Франс прес.

  143
 • В скандалния роман на Сара Г. Фордън: Убиват Гучи пред портиера му

  В скандалния роман на Сара Г. Фордън: Убиват Гучи пред портиера му

  Когато на 27 март 1995 г. Маурицио е покосен от неизвестен убиец, най-логичният заподозрян е неговата бивша съпруга Патриция Реджани Мартинели, прочула се в медиите с прозвището Черната вдовица. Но дали зад едно от най-известните поръчкови убийства на века не се крие по-различен мотив? Сара Г. Фордън се впуска в щателно проучване на различни документи, за да създаде изящно написан и страховит портрет на една легенда, чието име все още се смята за еталон на класа и стил.

  84