Призраци на високи децибели

Кейтли Аткинсън (вляво) и Виктория Грийвс си правят селфи с призрак в заведението Slug and Lettuce.

Шон Рейнолдс и жена му Ребека от Ливърпул са превърнали работата си в забавление. Ходят за удоволствие по гробищата и дебнат край паметниците. Ако кръстът се размърда и земята под него се надигне в човешки ръст, те ще са ударили бингото. Шон и Ребека са изследователи на паранормални явления и според много хора са смахнати, нищо че не се разхождат със странни уреди и дрехи като героите в „Ловци на духове”, а са си цивилно облечени. Издава ги налудничавият поглед и несвързаните приказки. Те обаче се отнасят съвсем сериозно към работата си. А когато попаднат на находка, се чувстват напълно удовлетворени.

Шон Рейнолдс и жена му Ребека от Ливърпул са превърнали работата си в забавление. Ходят за удоволствие по гробищата и дебнат край паметниците. Ако кръстът се размърда и земята под него се надигне в човешки ръст, те ще са ударили бингото. Шон и Ребека са изследователи на паранормални явления и според много хора са смахнати, нищо че не се разхождат със странни уреди и дрехи като героите в „Ловци на духове”, а са си цивилно облечени. Издава ги налудничавият поглед и несвързаните приказки. Те обаче се отнасят съвсем сериозно към работата си. А когато попаднат на находка, се чувстват напълно удовлетворени. Това се случило съвсем наскоро. 33-годишният Шон успял да „залови” с най-обикновена камера призрачка в пъб от XIX век в графство Голям Манчестър. Лицето и очертанията на жената не се виждат на записа, но се чуват истерични крясъци с неизвестен произход. Според паранормалния специалист ги издава призракът на местна жителка, която преди много години била несправедливо обвинена и осъдена за убийство. На записа, с който той илюстрира твърденията си, се чува глас, който крещи с все сила: „Аз никога!” (I never), съобщава Metro. Сцената се разиграва в сградата на стария пъб Old Market Tavern.
Авторът на клипа споделя, че това място отдавна се ползва с призрачна слава и затова той се страхува да влиза сам в някои помещения. Казва, че чувал стъпки и потропвания, даже когато знаел, че няма никой освен него там. Сътрудници на заведението неведнъж споделяли, че стават странни неща. Това провокирало Шон да се заеме с разнищването на мистерията. За да потвърди теорията си, той даже завел семейството си - жената и децата, на старото гробище, за да потърсят следи от призрачката, която подозирал, че надава крясъците.
Ако в този случай привидението има мотив да врещи, защото си търси правата, неясно е само защо го прави в пъба, а не примерно в сградата на съда. Има обаче и други случаи, в които призраците не са „по работа”, а купонясват. Така се чекнала на една снимка дама от викторианската епоха. Тя решила да се помайтапи с посетителки, които си правели селфи и се намърдала между тях.
22-годишната Виктория Грийвс и 23-годишната Кейтли Аткинсън от британския град Нюкасъл ъпон Тайн се забавлявали в местния пъб Slug and Lettuce. Подпийнали и развеселени, двете решили да се щракнат за спомен, след което си прехвърлили една на друга снимките и забравили за тях. На следващия ден Кейтли се обадила разтревожена на приятелката си и я накарала да се вгледа по-внимателно в кадъра, където се виждала натрапничката. „Тя беше изпаднала в паника, а мен отначало ме досмеша - споделя Виктория.- Но когато намерих въпросната снимка, ме побиха тръпки. Онази персона просто стоеше зад нас и се хилеше зловещо. Толкова се уплаших, че изтрих снимката моментално”.
Едната от двете снимки все пак оцелява и започва да обикаля редакциите, а двете момичета се превръщат в сензация, тъй като не са много хората, които си правят селфи с призрак.
Друг пъб в Бирмингам си има ВИП клиент, който регистрира доста щети. Неговото забавление се състои в това да чупи бутилки, съобщава Mirror. На споделени в YouTube кадри се вижда, как голяма бутилка с концентрат се придвижва самостоятелно по масата, хързулва се по края и се разбива на пода. В пъба, който е построен още в средата на XIV век, неведнъж били забелязвани призраци. Веднъж един от полтъргайстите цъфнал начумерен на семейна снимка, направена в заведението.
Призрак броди и в един от най-старите пъбове в Англия. Камерите в заведението Ye Olde Man and Scythe прихванали авантаджията. Собственикът на заведението Тони Дули е пуснал клипа в интернет. На него може да се види появата на призрачна фигура в ранни зори. Малко след като призракът влиза в кадър, камерата преустановява работата си. Всеки нормален човек би казал, че това е чисто и просто крадец, който е повредил камерата, за да унищожи доказателствата срещу себе си, но според Дули, който бил събуден от звън на счупено стъкло, това си е автентичен призрак.
Каквато и да е истината за записа, това се превръща в повод за малко безплатна реклама, тъй като репортерите се надпреварват да интервюират стопанина на пъба, чиято история датира още от 1251 г. По време на Английската революция тук бил обезглавен Джеймс Стенли. Призракът му още наобикаля лобното си място. Главата е здраво закрепена на раменете му.
На кадри от Манчестър се вижда друг полтъргайст, който не обича да има компания. На записите се вижда как в празните помещения притичват сенки, дръжката на вратата се повдига и сваля, местят се предмети, а по някое време въздухът се завихря като при ураган.

Подобни статии