Призракът на Елвис

Снимка: HubPages Духът на Елвис Пресли продължава да е жив.

Една нощ Том Паркър, мениджърът на Елвис Пресли, имал кошмар. В съня си той вижда певеца да се въргаля на пода, с разхвърляни около него спринцовки и бутилки от уиски. От тавана падали монети, които се превръщали в черни бръмбари. Паркър се събудил облян в пот. Нямал никакво тълкувание на съня си и дори не заподозрял, че може да е пророчески. Досетил се за кошмара си, когато след известно време намерили Елвис мъртъв на пода в банята на дома му. Дълго време фенове на Краля на рокендрола подозират, че смъртта му е инсценирана. Вървят слухове, че не е починал действително, а се е скрил, за да не преживее залеза на кариерата си. Двойниците му се множат, а отгоре на всичко се появяват и много ентусиасти, които се опитват да се свържат с духа му. Сред тях е и британският певец Роби Уилямс, който твърди, че редовно си общува с духа на своя кумир.

Една нощ Том Паркър, мениджърът на Елвис Пресли, имал кошмар. В съня си той вижда певеца да се въргаля на пода, с разхвърляни около него спринцовки и бутилки от уиски. От тавана падали монети, които се превръщали в черни бръмбари. Паркър се събудил облян в пот. Нямал никакво тълкувание на съня си и дори не заподозрял, че може да е пророчески. Досетил се за кошмара си, когато след известно време намерили Елвис мъртъв на пода в банята на дома му.
Дълго време фенове на Краля на рокендрола подозират, че смъртта му е инсценирана. Вървят слухове, че не е починал действително, а се е скрил, за да не преживее залеза на кариерата си. Двойниците му се множат, а отгоре на всичко се появяват и много ентусиасти, които се опитват да се свържат с духа му. Сред тях е и британският певец Роби Уилямс, който твърди, че редовно си общува с духа на своя кумир.
През 2001 г. Роби Уилямс е стигнал до дъното: наркотиците и пиянството са на път да го съсипят съвсем. Той се налива като каруцар и изпада в безпаметно състояние. Но ето че един ден се появява в приличен вид и напълно трезвен на интервю в “Радио-1”, за да сподели, че нощес е имал VIP гост - духът на Елвис Пресли му се явил и го скастрил: “Каза ми: Да се взимат наркотици е лайняна работа. Отърви се от този порок”.
Отрезвен от срещата, Роби Уилямс решава да се вземе в ръце. Той започва да се моли всекидневно на Пресли, като иска от него помощ за всички свои проблеми. Скоро след това Роби заявява, че никога досега не се е чувствал толкова добре и съжалява само, че светият Елвис не му помага да вкара ред и в личния си живот, като му прати постоянна приятелка. Но ето че след като и това негово желание е изпълнено и Роби позира щастливо с гаджето си - актрисата Ейда Фийлд, певецът изневерява на стария си приятел с нов дух. В къщата, която си е купил за 15 милиона долара, според него има друго присъствие - на Катерина Пар - шестата и последна съпруга на крал Хенри VIII.
Още една звезда твърди, че си е общувала с духа на Краля - това е актьорът Патрик Суейзи, който почина от рак на 14 септември 2009 г. На шега или на сериозно - актьорът на няколко пъти е декларирал публично, че великият Елвис му е личен ангел пазител. Сега най-вероятно двамата вече се пазят взаимно.
Краля на рокендрола Елвис Пресли е роден на 8 януари 1935 г. в град Тюпълоу, щата Мисисипи, а умира на 16 август 1977 г. в Мемфис. На 26 юни той дава последния си концерт в Индианаполис, а на 16 август в 14.30 ч. неговата приятелка Джинджър Олдън го намира мъртъв. Според публикациите той е бил облечен в синя пижама и е държал в ръка копие на научно изследване за образа на Исус Христос.
По тялото на певеца медиците намират многобройни следи от фармакологично вмешателство. Токсиколозите установяват 14 различни наркотични вещества в кръвта му.
Неговата смърт
става лична трагедия за милиони хора
Почитатели на Краля на рока от цял свят се събират всяка година в деня на неговата кончина в Грейсланд и Мемфис, за да почетат паметта на великия изпълнител, името на който представлява цяла епоха в историята на музиката на ХХ век. Те носят плюшени мечета, цветя, свещи и фотографии. Сред феновете има и такива, които са твърдо убедени, че духът на Краля ще им помогне да преодолеят здравословни или други проблеми.
Елвис Пресли сериозно се интересува от всичко паранормално: мистика, окултизъм, НЛО (той искрено вярва в съществуването на други цивилизации и паралелни светове), магия, астрология, нумерология. В библиотеката му централно място заемат книги като “Пророкът” на Халил Джубран, “Спомени от бъдещето” на Ерих фон Деникен, “Автобиография на йогата” на Парамаханса Йогананда и др.
Дъщерята на Краля на рокендрола Лиса-Мари Пресли също твърди, че неведнъж е общувала с духа на баща си и е искала съвети от него по един или друг повод. Например, преди да се омъжи за актьора Никълъс Кейдж, тя извикала призрака на Елвис, за да получи неговата благословия. “Вие знаете, че Ник е третият ми мъж - откровеничи Лиса-Мари след сватбата пред журналисти. - Двата ми предишни брака за нещастие се разпаднаха. Струва ми се, че причината е, че не поисках разрешение от татко да се омъжа. Татко би могъл да ме вразуми, преди да се свържа с оня… Майкъл Джексън.” Но въпреки получената този път навреме благословия, бракът просъществува изключително кратко - само 108 дни.
В духа на новото време Лиса-Мари обзавежда имението в Грейсланд с уебкамери, за да могат фенове на Елвис по цял свят чрез интернет да се запознаят с интериора в дома на легендарния певец. Една от камерите е поставена в знаменитата спалня на Пресли, през която са минали много негови поклоннички. Но един ден духът му се появил пред Лиса-Мари и разпоредил
да изхвърли кревата от стаята
като се мотивирал, че още приживе искал да го замени с по-просторно легло. Лиса-Мари започнала да се двоуми какво да направи - от една страна, ще разочарова феновете, ако изхвърли ложето на любовта, но, от друга страна, ще обиди баща си. В крайна сметка измислила компромисен вариант: променила интериора в спалнята така, че леглото да изглежда по-голямо. Веднага след това духът отново се появил и й казал, че този вариант го устройва…
След смъртта си Елвис Пресли се оказва много мобилен - сътрудници в студиото RCA Records в Нашвил, където е записвал много от песните си, съобщават, че духът на певеца редовно се появява и там. Всеки път при споменаването на името му се включвали електроприбори, гаснели лампи, хлопали се врати. Краля на рокендрола се отбива и в хотел “Хилтън” в Лас Вегас, където е отсядал редовно. Това твърдение привлича много посетители, влюбени в легендата Елвис.
Bъпреки че обича да се разхожда къде ли не и да си общува с кого ли не, духът на Пресли проявява свръхчувствителност, когато журналистите се опитват да ровят в личния му живот. И особено - ако изтъкват някои негови недостатъци като например чревоугодничеството му. С подобни “натрапници” призракът изобщо не се церемони.
Снимачен екип на британска телевизия си навлича гнева на Елвис Пресли, след като прави филм за неговата лакомия. Както е известно, Краля е водил активен нощен живот и е спал през деня. Във филма се съобщават подробности за неговата “диета”, която включва скромна закусчица в 17.00 ч. от шест пържени яйца с бекон, обилно наръсени със сол, половин кило колбаси и 12 бисквитки. В 22.00 ч. замезва с два огромни сандвича, един буркан конфитюр и половин килограм пържен бекон. Следва късна нощна закуска, която се състои от пет двойни хамбургера и няколко сандвича, намазани с дебел слой фъстъчено масло.
Веднага след премиерата на филма екипът се убеждава, че
духът е сериозно разсърден
Внезапно умира един от интервюираните готвачи. След него към оня свят се запътва и помощник-режисьорът. Репортерите едвам се спасяват от силен пожар, който избухва в хотела им. Дейвид Адлер - един от създателите на документалния филм, казва: “Всички тези събития може да са нещастно стечение на обстоятелства. Но много от нас са убедени, че именно духът на Елвис проявява своето недоволство”.

Подобни статии

 • Племето пираха и тиранозаврите

  Племето пираха и тиранозаврите

  B края на ХХ век група френски учени правят невероятно откритие, което се превръща в истинска сензация в света на етнографията. Те откриват неизвестно досега племе диваци с бяла кожа и странни костни израстъци върху гърба. Това се случва в труднодостъпните джунгли на индонезийската провинция Ириан Джая.

  2821
 • Тайните на Орлеанската дева

  Тайните на Орлеанската дева

  Слухове за това, че истинската Жана д'Арк не е изгоряла в пламъците на инквизицията в Руан през 1431 г., е имало винаги във Франция. И по време на Стогодишната война, героиня на която става Орлеанската дева, и след това. При това слуховете не са безпочвени.

  3731
 • Тайният живот на куклите

  Тайният живот на куклите

  Те мърдат очи, движат се, плачат нощем и вършат злини. Неуморни са в пакостите и лудорите. Обединява ги и това, че не харесват собственичките си и се стремят да им вгорчат живота

  Повечето момичета се радват на кукли. Не и Айша. Куклата, която получила като подарък от баба си, изглеждала като жива. А най-кошмарни били очите й. Те били изпълнени с болка. Айша не искала да обиди своята баба и прегърнала куклата. А когато никой не гледал, я отнесла в най-далечния ъгъл. Легнала си да спи, но погледът на куклата така се бил запечатал в съзнанието й, че дълго не могла да се отърси от това впечатление. Присънило й се, че чува стъпките на куклата. А на сутринта почувствала слабост, сякаш някой е изцедил силите є като лимон. Мъчело я и главоболие. Искала само едно - да продължи да спи. Но тогава в стаята влязла майка й, за да й съобщи новината, че през нощта внезапно е умряло кучето им.

  1347