Проблемите на съвремието през погледа на малкия човек

Нов и многообещаващ български автор на книжния пазар – Явор Клисурски е избрал нелеката съдба да говори за проблемите на съвремието през погледа и свеотусещането на малкия човек в голямата промяна.

Животът всеки ден ни кара да правим нов избор, поставя ни пред различни дилеми, изправя ни пред поредните неразрешими проблеми. Откакто се помним, все в преходно време живеем, все чакаме нещо да дойде, че да се оправим. А като дойде, се питаме защо толкова го искахме... Годините се нижат, равносметката става все по-горчива, светът напълно пощурява – каква надежда му остава на малкия човек?

Тези разкази са именно за избора, който всеки от нас прави в решителен момент.

В тях ще откриете историите на осиротял баща, на двама приятели от детинство, на изоставен съпруг, на преуспял бизнесмен, на неразделни баджанаци, на семейство под карантина, на самотна майка, принудена да работи в чужбина, на стар добруджански род, разкъсан от време и пространство, на статистическа жертва от нелеп инцидент, на открил призванието си работохолик… – с две думи, истинска пълнокръвна картина на съвременното ни общество с всичките му недостатъци, погроми и подеми.

Сюжетите са тъй завладяващи, че читателят сякаш познава героите, сякаш е преживял драмите им. Историите са разказани уж безпристрастно, но всъщност будят ту усмивка, ту горчиво поклащане на глава, ту пък хващат читателя за гърлото и стягат сърцето му.

Сред главните образи във „Вододелът“ (издателство „Милениум“) няма виновни и невинни – мотивацията на всекиго е събитийно и психологически закономерна, но неизменно оставя тревожния въпрос в съзнанието: А можеше ли да бъде другояче?

Подобни статии

 • Супермен става бисексуален в нов комикс, който излиза през ноември

  Супермен става бисексуален в нов комикс, който излиза през ноември

  Един от класическите супергерои от златната ера на комиксите също стана супермодерен и врътна сексуалната си ориентация в неолиберален дух. Новият Супермен, син на оригиналния такъв, ще се влюби в мъж и ще приеме своята “бисексуална идентичност” в комикс, който ще бъде пуснат на американския пазар през ноември, съобщиха от компанията”DC Comics” - дъщерно дружество на “Warner Bros”.

  141
 • Фентъзи за оцеляла магьосница и всяващи ужас убийци

  Фентъзи за оцеляла магьосница и всяващи ужас убийци

  Империята Малазан кипи от размирици, обезкръвена от непрестанни войни, жестоки вътрешни борби и кървави сблъсъци със страховития Аномандър Рейк, господаря на Лунния къс и неговите Тайст Андий. Дори калените в кръвопролития имперски легиони жадуват за отдих. Но въпреки всичко властта на императрица Ласийн, наложена от нейните всяващи ужас убийци на “Нокътя”, остава абсолютна.

  162