Продава се мъж втора употреба, може и за резервни части

Като изтрезнях на сутринта, пък се сетих какви съм ги вършила снощи. Срам е да си призная. Хорските булки запретват поли и мърсуват, стават палави, събуждат се с немощ в бедрата, но щастливи. А аз – с натежала глава и смътни спомени за непристойно деяние. То пък едно деяние – малка обява.

Ако някой ми каже как съм нацелила клавиатурата, ще го черпя един аспирин. Стореното – сторено. Късно е да се връщам към детайлите. Кой да предположи, че комбинацията от розов джин, крадец на ябълки и мента с мастика ще сътвори такъв чутовен гаф. Е, осъзнах го още при първото позвъняване.

- Добър ден, пуснали сте обява, че продавате мъж втора употреба...

- Бъркате нещо.

- Грациела Пехливанова?

- Аз съм, да. Но не продавам никакви мъже. Един ми се намира у дома, но не мога да му взема парите (кофти опит да се измъкна от положение, след като вече камбанката ми кънти в главата).

- Грациела, нека се разберем. Струва ми се, че сме една кръвна група с вас. Приятно ми е, Мързелина Работягова. Само кажете цената (упорита женка, от тия дето най ги мразя).

- Изобщо не знам за какво ми говорите (знам, и още как, но ако ще си мерим ината, няма никакъв шанс!).

- Грациела, свалям картите на масата. Заинтригувахте ме с обявата си и най-много с допълнението, че мъжът, който продавате, може да послужи и за резервни части (тук губя присъщото ми самобладание и преглъщам шумно. Хванаха ме! Мислех си, че съм го сънувала това с обявата. Кой да предположи, че нещата са отишли на „изуй гащи“ и съм направила, каквото съм направила).

- Добре, признавам, че не си спомням точно какво съм имала предвид вчера, но... вие от какви точно части се интересувате? Защото, ако е това, за което си мисля, моят мъж няма да ви свърши никаква работа. Повехнал карамфил има в гащите.

- Ама, моля ви се. Дори не съм си го и помислила... (бас ловя, че лъже. Но й го признавам – бързо излезе от положение)... Човек има нужда от сродна душа, да седнем, да си поговорим за нещата от живота, да обменим мисли...

- Вижте, извинете, че ви прекъсвам, но и за това не сте попаднали на точния човек. Моят е нечленоразделен. И все на скандали го избива... Ето, миналата седмица го пратих до магазина да купи домати. Върна се с празни ръце и пяна на устата. Теглил една майна на продавачките, че крият безплатните найлонови торбички, за да дерат двайсет стотинки от него. Убедена съм, че пликчетата са били пред очите му, но не ги е видял. Винаги така става. Понякога си мисля, че нарочно се прави на кьорав, за да си дойде на думата/скандала. Не беше такъв човек навремето, имаше чувство за хумор, беше забавен. Сега всяка втора дума му е наопаки. Заради него разширих периметъра, три спирки надолу пазарувам и после мъкна торбите, за да не ме свързват с него. С комшиите същата работа, видя ли някой, забождам очи в обувките си или си говоря на глас нещо и се хиля, за да ме мислят за луда. На родителски срещи не ходи. Абсурд! Последният път, когато го пратих да се отчете като родителско тяло, беше във втора група на детската. На следващия ден учителката ми вика: „Дядо й на Мариелка много серт. То всички някой ден ще остареем, ама не ни го пращайте него повече. Ако има нещо, ще се чуем по телефона и ще се разберем с вас, баща ви нека да си почива...

Като ми казваха жени с опит да си взема мъж на мойте години, аз им опонирах. Сега разбирам какво са имали предвид. Дъщеря му била кифла, разглезена, невъзможна. И какви са тия къси поли, дето ги носи. Щерка на майка си била. Демек, разтропана (а навремето на мен точно това ми хареса! Сега може да нахлупя една кофа на главата и да се разхождам дибидюс гола край него, няма да ме забележи. Уж жените ги боли глава в определени ситуации, а то - 15 години вече той е с главобол). С дъщерята са като оголени жици. Дават на късо сутрин, обед и вечер, когато се засекат. Свършва да се заяжда с нея, почва ме мен, и обратното. А да не ви казвам колко сложно е да балансираш между пуберка и стар мъж, ужас не'къв... Отплеснах се, а онази от отсрещната страна слуша. Представям си я как кима с глава в знак на съгласие. Може и тя да е на моето положение, но този разговор бързам да го приключа все пак, защото обявата, както вече ви казвах, не помня кога и как съм я начукала на клавиатурата и съм я пуснала във фейса. Поне до приятелския кръг да я бях ограничила, но не. По някакъв начин съм я постнала във всичките 300 групи, в които членувам. И сега от градинарките до кулинарките ме търсят да им дам някоя резервна мъжка част. Явно много са го закъсали, щом такъв интерес събудих. Имам 500 съобщения в месинджъра. Телефонът цъка като брояч на такси, докато се разправям с мързеланата с работливата фамилия. Само ме алармира за ново обаждане. Свързвам го само с пустата обява. Но събеседничката ми е упорита, признах й го вече. Сега на ръцете се е спряла.

- Виж, миличка, това пък хептен не те устройва. С две леви ръце е моичкият. Една крушка не може да смени, прави късо. Ако си търсиш майстор, скъсай си някоя обява от спирката или помоли някой съсед. Аз така правя... Краката... И те не стават, водят го все към кварталната кръчма... Ушите... Слуша избирателно. Прави се, че не чува като го помоля за нещо, иначе коментира какво казала Ленчето от втори етаж (ние сме на деветия)...

От дума на дума, прехвърлихме учебника по анатомия и, не, не се намери част, която да изтъргувам. Не съм толкова кофти човек, че да прецакам някоя посестрима. Вещиците трябва да се поддържаме все пак. Но тази история все пак е с „хепи“ финал. Събрахме се с Мързелита и си направихме отворен женски брак. Дъщерите ни са на една възраст, носят се като близначки. А ние двете не можем да се наприказваме и надприказваме. Не го правим от мода. То с тия, днешните (вчерашни) мъже, модата е от неволя.

Подобни статии

 • Диагноза: тетка

  Диагноза: тетка

  Никога! Така младите жени се заричат, когато им кажат, че някой ден и те ще се превърнат в тетки. Никога не казвай "никога". Да бъдеш тетка е участта на много жени по света и на болшинството БГ мами. Природата го налага и предполага. Въпрос на време. Жизнена парадигма. Никоя жена не може да избяга от участта си, особено след като роди.

  611
 • 16 436 дни платено майчинство за „третото дете“ - на свекървата

  16 436 дни платено майчинство за „третото дете“ - на свекървата

  Стига с тоя популизъм с парите за пенсионерите. Днес ще си говорим за платените майки. Аз съм синдикален самодеец или самодеен синдикалист и имам претенции за платеното майчинство. Мисля, че е крайно неблагоразумно, нечестно и даже престъпно нехайно да ми се полагат някакви си там 410 дни майчинство, които опуках като стой та гледай. Толкова съм ангажирана, че не видях как мина времето. И сега какво? Да се връщам на работа? Не сте познали. Екстра съм си в ролята на платена майка. Затова днес претендирам да получа това, което ми се полага като майка и на "третото дете" - на свекървата, чумата да я тръшне!

  689
 • Как да си дресираш коронавирус

  Как да си дресираш коронавирус

  За ракията, бг мамите и футболните фенове, които се преквалифицираха в доктори

  Като почнаха едни съмнения, недоразумения... Работата с коронавируса отиде на изуй гащи. Като първата санитарна маска, с която се уредих в самото начало на ши*аната пандемия. Маска за многократна употреба с цвета на кюлотите на баба ми.

  1321