Продават „Хотел Трансилвания 4“ за 100 млн. долара

Продуцентското студио Sony Pictures продава правата за „Хотел Трансилвания 4“ на стрийминг компанията Amazon. Сделката е оценена на 100 млн. долара, което е с 25 млн. повече от предполагаемия бюджет за създаването на рисуваната лента.

Франчайзът за Дракула и компания е сред най-успешните детски поредици. От световния боксофис досега трилогията е спечелила 1,3 милиарда долара на фона на едва 230 млн. долара, инвестирани в създаването на всички филми.

Голямата сделка идва във време на притеснение за съдбата на киносалоните на прага на нова вълна от COVID-19. Въпреки че продава част от правата си за разпространението на „Хотел Трансилвания 4“, Sony си запазва опцията да продава DVD, телевизионни права, като ще дирижира и представянето на лентата в Китай.

Според уговореното с Amazon в по-голямата част от света обаче анимацията ще пропусне разпространението в киносалоните и вместо това ще отиде директно онлайн.

Това е първото заглавие от поредицата, в което комикът Адам Сандлър не озвучава Дракула. Вместо това гласа си назаем за героя дава Брайън Хъл.

Подобни статии