"Продължаваме промяната": Правораздавателната система в България има нужда от дълбока реформа

"Многократно сме заявявали, че правораздавателната система в България има нужда от дълбока реформа, за да се превърне в истинска опора на справедливостта в страната". Това посочват от "Продължаваме промяната" в официално съобщение.

По-рано през деня спецпрокуратурата заяви, че е започната проверка, след подаден сигнал по електронната поща, съдържащ твърдения за извършено престъпление от Кирил Петков в качеството му на служебен министър на икономиката, за което към настоящия момент прокуратурата посочва, че няма достатъчно данни.

В тази връзка от ПП изтъкват, че специализираните наказателен съд и прокуратура играят твърде „особена“ роля в прилагането на законите в страната и напълно естествено - именно тяхното закриване в този им вид - следва да бъде един от основните приоритети на законодателната дейност на следващото Народно събрание, разбира се като част от дълбоката промяна в посоката на развитие на България.

"В този смисъл ясно заявяваме на българските медии и на българската общественост: НАС НЕ НИ Е СТРАХ! Има по-важни неща от страха и едно от тях е да Продължим Промяната", казват още от формацията.

Подобни статии